Nevarne slike

Zakleti predmeti obstajajo

sn
2. 10. 2016, 09.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Znanstveniki opozarjajo, da človek pušča energetsko sled na vsakem predmetu, s katerim pride v stik. Če je človekova energija zelo močna, potem predmet dobesedno napolni z njo.

dreamstime
Zaklete hiše še zdaleč niso samo legende.

Človeški organizem je torej običajni prenašalec informacij. S to kvaliteto smo ljudje obdarjeni že na našem osnovnem, molekularnem nivoju. Tudi genetikom je že zelo dolgo jasno, da ima molekula DNK močno energijo, ki je očesu nevidna – in ima sposobnost, da vpliva na živa bitja ter predmete, ki človeka obkrožajo. Energija na predmetih ostane in skupaj z njimi pride do novega lastnika predmeta.

Strokovnjaki danes o veliki moči človeške energije ne dvomijo. Naši predniki pa razlag za te vplive niso poznali in so na ta račun spletli mnoge legende o pozitivno ali negativno »okuženih« predmetih.

Umetnost ni nedolžna

Opozorilo strokovnjakov

Če gre za reprodukcijo slike, in ne original, se moč energije zmanjša, a kar izginiti v nobenem primeru ne more. 

Pojavlja se ogromno zapisov o tem, kako neverjetno energijsko moč imajo lahko slike, saj umetnik na platno prenaša svoje osebne občutke: izbere temo, paleto barv, razporedi elemente ... Subtilni ljudje so prek slikarskega platna celo spodobni videti umetniku v dušo in prepoznati njegovo razpoloženje v trenutku, ko je sliko ustvarjal.

Večina umetniških slik na tistega, ki jih gleda, vpliva izjemno močno. V zgodovini je znanih več primerov, ko so bila umetniška dela napolnjena s tako težko energijo, da so lastnikom načela zdravje ali drugače povedano: označena so bila kot prekleti oziroma zakleti predmeti, in če jih je v hiši več, vsa hiša deluje energijsko slabo. Od tu tudi ime – zakleta hiša.