Astro

Venera zna biti močna

sn
25. 9. 2016, 13.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Od 23. septembra je Sonce v znamenju tehtnice. Poleg njenih največjih vrlin – težnjo po lepoti, urejenosti in močni čustvenosti – jih zaznamuje še mnogo stvari, ki jih je vredno vedeti.

dreamstime
Nekatere tehtnice se zaradi lastne nemoči zatekajo v »višje sfere« in s prezirom gledajo vsakdanje ljudi.

Da slika tehtnic ne bi bila preveč idealna (saj bi v tem primeru ne bila v ravnotežju), poglejmo, kaj vse so jim zvezde še položile v zibelko … in kaj so njihova življenjska vodila. 

Astrologi o partnerskih zvezah "Tehtnice prerade sklepajo kompromise, saj jim ravnotežje in razumevanje v partnerski zvezi pomeni toliko, da so hitro pripravljene na pometanje težav pod preprogo."

Znamenje tehtnice je tisto, pri katerem je mogoče naleteti na najširši spekter možnosti, zato v tem znamenju najdemo tako estete in umetniške duše, trde poslovneže in uspešneže kot tudi primitivne ljudi in celo okorele kriminalce! Planetarne energije v horoskopih slednjih so neugodne in tedaj se Venera, vladarka znamenja, obrne v svoje nasprotje. 

Strah pred odločitvami

Pri takih ljudeh nas lahko najprej zmoti osladnost. Nikar ne verjemite niti besede patetičnemu in sladkobesednemu fantu iz take zgodbe. Svoji izvoljenki zelo hitro prisega nesmrtno ljubezen, vendar bi zanj najbolj veljal rek: v treh minutah se zaljubim od petkrat do šestkrat. V trenutku, ko vam prisega večno zvestobo, najverjetneje to tudi resnično misli in kar izgoreva v romantičnih občutkih, vendar bo čez nekaj dni prav tako klečal pred neko drugo osebo – tisto z najbolj romantičnimi očmi. Tehtnica te vrste si lahko nadene vlogo omahljivca, lahko se mu zgodi, da bo spregledal življenjsko priložnost na ljubezenskem ali poslovnem področju, a le zato, ker se panično boji narediti končni korak in omajati svoje krhko notranje ravnovesje. 

Za strmoglavljenje tehtnice najdejo tisoče krivcev, od zavistnih sosedov ali zlobnih prijateljev pa vse do zle usode.

Znajo biti domišljavi

Med tehtnicami manj prijetne vrste lahko srečate ekshibicioniste, skupaj z njihovo neverjetno težnjo po tem, da se o njih govori, piše ali da so v središču pozornosti na katerikoli drug način, na primer zaradi ogovarjanja. Domišljavost je pogosta bolezen takih vzvišenih tehtnic, vendar jih življenje praviloma tu in tam spusti na trdna tla. Za tako hitro strmoglavljenje tehtnice najdejo tisoče krivcev, od zavistnih sosedov ali zlobnih prijateljev pa vse do zle usode, nikoli pa se jim pogled ne ustavi na samopodobi v ogledalu, tistem istem, ki ga vsak dan uporabljajo za preverjanje svoje brezhibne zunanjosti. Take tehtnice so slabiči in v življenju odvisni od tujega mnenja, trenutne mode ali vpliva okolice.