Čutimo

Prazna luna nas lahko ozdravi

sn
1. 10. 2016, 13.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ko lune ne vidimo, jo pa čutimo.

Profimedia
Naslednji dve letošnji prazni luni bosta 29. novembra in 29. decembra.

Ponoči, enajst minut čez drugo uro, je nastopil mlaj oziroma prazna luna. Osvetljena stran Lune je torej obrnjena stran od Zemlje, kar pomeni, da so Sonce, Luna in Zemlja poravnani v liniji ter da se Luna nahaja med Soncem in Zemljo. Luna je videti zelo temna in je skoraj ne moremo prepoznati na nebu. 

Ker se Luna se zadržuje v istem znaku kot Sonce, nam njuna združena energija daje veliko nove moči, zato smo nemirni, iščemo zabavo, vleče nas ven. Lažje začnemo novo delo, se lotimo novih projektov in stvari, ki smo jih že dolgo odlagali. Dogovarjamo se za poslovne zmenke ali družabne prireditve, lotimo se velikega čiščenja.

Včasih se združena moč Lune in Sonca izrazi tudi negativno; skozi jezo, agresijo in celo krutost. Nasi instinkti so povečani in imamo večji apetit. Občutimo lahko tesnobo, depresijo ali samo nerazložljivo nezadovoljstvo.

Sicer pa ima prazna luna izredno moč čiščenja strupov in škodljivih snovi iz telesa ter jo lahko dobro izkoristimo v namene zdravljenja. Ker Luna v tej fazi začenja nov cikel, je to obdobje primerno za nove začetke in nove korake na vseh življenjskih področjih, še posebej za to, da se znebimo neprijetnih navad.