Princ Harry

Živel bo v roza palači

sn
30. 9. 2016, 21.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Prenova stanovanja je zahteven projekt tako za navadne smrtnike kot za aristokrate. Navsezadnje gre za odločitve, ki bodo zaznamovale naš življenjski prostor vsaj naslednjih nekaj let. Zelo resno si je prenovo svojih soban v Kensingtonski palači zamislil tudi priljubljeni angleški princ Harry.

profimedia
Kraljičin vnuk je podlegle nasvetu prestižne svetovalke.

Dvaintridesetletni princ se je projekta lotil, kot se za njegov stan spodobi: omislil si je najboljšo svetovalko iz enega najbolj priznanih svetovnih podjetij za notranjo opremo, Farrow & Ball. Gre za gospo po imenu Joa Studholme, ki je na moč zaželena, a si jo le redki lahko privoščijo. Ura njenega svetovanja namreč stane 250 funtov.

Svetovni trendi

profimedia
Rožnata v kombinaciji s sivo bo po njenih besedah za princa ravno prava.

Princ in svetovalka sta skupaj presedela že kar precej ur in prišla do končne rešitve, ki je marsikoga šokirala. Postavni možakar, vojak in športnik, malce tudi ženskar, bo stene v svojem stanovanju namreč obarval v nežnih odtenkih rožnate. »Roza barva ni le prijetna na oko v bivalnem okolju, temveč je trenutno tudi svetovni hit, ki se ga poslužujemo vsi notranji oblikovalci, ki na svojem področju nekaj pomenimo,« pojasnjuje gospa Studholme in svojemu statusu (in ceni) dodaja še strokovno razlago: »Svet je zasičen s tehnologijo, ki do obisti prežema naša bitja, vsepovsod smo obkroženi z zasloni, tablicami, računalniki, ipadi … Rožnata barva v stanovanju pa nas vrača v prvinskost, daje nam občutek močnega in toplega domačega objema.«

svet24
Ura svetovanja gospe Studholme stane vrtoglavih 250 funtov.

Rožnata barva po besedah svetovalke tudi neupravičeno velja za žensko, saj menda enako dobro učinkuje na moških in na moške. »Lahko gre za najmočnejšo roza barvo – ko se ji doda odmerek močne sive, okolje postane tipično moško,« zatrjuje.

Res težko čakamo prve fotografije Harryjevega tipično moškega rožnatega stanovanja, saj samo besede strokovnjakinje res težko prepričajo.