Zanimivosti

Oče in mačeha otroka mučila do smrti

29. 11. 2013, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Chase DeBlase in njegova sestra Natalie sta morala prenašati okrutnosti in mučenje, nato pa ju je njun oče John DeBlase umoril in trupli zavrgel. Chasove ostanke so našli v gozdnatem predelu Misisipija v bližini meje z Alabamo, je povedal šerif Mike Byrd iz okrožja Jackson v Misisipiju. Chase in njegova sestra sta bila pogrešana šest mesecev.

»DeBlase je vzel lopato, da bi trupli zakopal, vendar je bila zemlja pretrda, zato ju je stlačil v črni plastični vrečki, ju zvezal, vrgel v grmičevje in prekril z listjem,« je dejal Byrd.

Po njegovih besedah je imel deček na sebi samo plenice, ko ga je oče stlačil v vrečo za smeti. V poročilu mrliškega oglednika piše, da je imel triletni Chase roki z lepilnim trakom zvezani ob nogi, mačeha Heather Leavell-Keaton pa mu je bila na hrbet prilepila metlo.

V usta, ki so bila prav tako prelepljena z lepilnim trakom, je imel stlačeno nogavico. Preden je deček umrl, sta ga okrutneža pustila vso noč stati, sama pa sta šla spat. Natalie, katere truplo so našli nekaj dni po odkritju Chasovega, sta roke in noge prav tako zvezala z lepilnim trakom in ji v usta zatlačila nogavico. Petletnico sta potem zaprla v črn kovček in jo pustila v omari od osmih zjutraj do desetih zvečer.

Tožilci zatrjujejo, da sta DeBlase in Leavell-Keatonova otroka leta 2010 ubila s sredstvom proti zmrzovanju, ker jima odgovornost vzgoje otrok ni bila pogodu. Heather Leavell-Keaton je dejala, da se DeBlasa zaradi dogodkov, ki so se zgodili, boji, in razkrila, da sta bila otroka umorjena v Mobilu.

Preiskovalci menijo, da je Chase umrl junija, Natalie pa marca. DeBlase in Keatonova krivita drug drugega, obsodba njunih dejanj pa se bo očitno prelagala v nedogled.