Zanimivosti

Iphone po novem tudi pri Telekomu

STA / S.R.
29. 11. 2013, 10.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Tudi Telekom Slovenije bo v svojo ponudbo prvič doslej vključil pametne mobilne telefone Iphone ameriškega proizvajalca Apple. Največji slovenski telekomunikacijski operater je danes napovedal, da bo modela Iphone 5S in 5C začel prodajati v petek, 13. decembra.

Reuters
Sporno programsko opremo naj bi bilo mogoče aktivirati na daljavo.

"Petek je lahko tudi dober začetek. Posebno jabolčni 13.," je ob tej priložnosti na spletnem družbenem omrežju Twitter zapisal predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe.

Na slovenskem trgu mobilnike Iphone že dlje časa sicer ponuja drugi največji mobilni operater Simobil, trenutno najnovejša modela 5S in 5C je začel prodajati 25. oktobra.

Telekom bo iphone kot omenjeno tokrat prvič ponudil svojim uporabnikom, za to naj bi se dogovoril neposredno z Applom, drugim največjim proizvajalcem pametnih mobilnikov na svetu, ki zaostaja le za južnokorejskim Samsungom.

Ameriški tehnološki velikan Apple je novi različici svojega pametnega mobilnika predstavil 10. septembra, na največjih trgih ga je začel prodajati 20. septembra. V prvih treh dneh je prodal rekordnih devet milijonov pametnih mobilnikov Iphone 5S in 5C.