Svet

Ob rojstvu so mu ukradli življenje

S.R.
29. 11. 2013, 10.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Zamenjava otrok ob rojstvu je ena najhujših napak, kar jih bolnišnice lahko storijo. Starejši Japonec pa je po tem, ko je ugotovil, da so ga ob rojstvu zamenjali tožil bolnišnico in dosegel visoko odškodnino.

Že samo dejstvo, da so ga zamenjali ob rojstvu je bilo dovolj hudo, vse skupaj pa je še poslabšalo dejstvo, da je Japonec zaradi zamenjave staršev namesto v bogastvu živel v veliki revščini.

60-letnik z Japonske (njegova identiteta ni znana) pravi, da bi rad ''zavrtel čas nazaj''. Nedavno je namreč izvedel, da so bili njegovi pravi starši zelo premožni, ter da so njegovi pravi bratje in sestre živeli v izobilju.

Namesto tega je Japonca vzgajala mati, ki je po moževi smrti komaj vzdrževala njega in njegove brate in sestre. Po izjemno težkem življenju je nesrečni Japonec postal neporočeni voznik tovornjaka.

Okrožno sodišče v Tokiu je sedaj odločilo, da mora bolnišnica moškemu plačati slabih 300.000 evrov odškodnine (250.000 funtov), ker ga je leta 1953 zamenjala z dečkom, ki se je rodil 13 minut za njim.

Napako so razkrili, ker so njegovi trije biološki bratje in sestre po smrti staršev naročili DNK analizo četrtega brata, ki jim ni bil prav nič podoben. Ko so ugotovili, da ni njihov brat, so preiskali bolnišnične kartoteke in sčasoma potrdili identiteto svojega najstarejšega brata. A zgodba ima vsaj srečen konec, 60-letni Japonec je v stiku s tremi biološkimi brati in sestrami, s katerimi želi utrditi vezi in vsaj malce nadoknaditi izgubljena desetletja.