Vreme

Jutri nas čaka sneg

STA / S.R.
29. 11. 2013, 09.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo pretežno jasno, proti večeru se bo od severa pričelo oblačiti. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 9 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo pretežno oblačno. V vzhodni Sloveniji bo suho vreme, drugod bo dopoldne občasno rahlo snežilo, na Primorskem pa rahlo deževalo. Količina padavin bo majhna. Popoldne bo začela pihati šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 0, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes pretežno jasno, proti večeru se bo v krajih severno od nas pooblačilo, v noči na soboto tudi drugod. Jutri bo pretežno oblačno. V sosednjih pokrajinah Italije ter v Istri in Kvarnerju bo občasno rahlo deževalo, v krajih severno od nas pa bo predvsem dopoldne rahlo snežilo. Drugod padavin ne bo.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka nad našimi kraji slabi. Severozahodno Evropo je dosegla vremenska fronta, ki bo jutri precej oslabljena vplivala na vreme pri nas.

Obeti: V nedeljo se bo zjasnilo, bolj oblačno bo ostalo v jugovzhodni Sloveniji. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, drugod vzhodni veter. Tudi v ponedeljek bo suho vreme z zmerno burjo.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vremenski vpliv sprva ugoden. Popoldne se bo začela postopoma krepiti vremenska obremenitev in pri občutljivih ljudeh se bodo začele pojavljati značilne vremensko pogojene težave. Moteno bo spanje v noči na soboto.