Slovenija

Janša ima spet nekaj za 'pripomniti'

STA/M.J.
29. 11. 2013, 17.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Predsednik SDS Janez Janša se je na odstop Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) odzval na družbenem omrežju Twitter. Zapisal je, da je KPK raje odstopila, kot da bi preiskala korupcijo v bankah in Mestni občini Ljubljana (MOL). "Celo pri letalskih kartah Gregorja Viranta ni šlo. Kriva seveda opozicija," je dodal.

Janša ob tem še ugotavlja, da je "v totalitarnem ozračju Janševe vladavine" KPK očitno lahko uspešno delala, "v sproščenem demokratično socialističnem okolju F21 in vlade Alenke Bratušek pa nekako ne gre?"

Janša je dodatno na Twitterju zapisal, da je KPK slovenska posebnost, tako kot Forum 21, in da ne obstaja nikjer v EU. Nato pa še: "Gre kdo stavit, da je bila današnja patetična farsa na KPK namenjena tlakovanju poti za vstop vojakov F21 v strankarsko politiko?"

Celoten senat KPK je predsedniku republike Borutu Pahorju podal nepreklicne odstopne izjave. Predsednik komisije Goran Klemenčič je na novinarski konferenci dejal, da ne odstopajo iz obupa, nemoči, pritiskov ali ker jim je zmanjkalo volje za delo, temveč iz protesta.