Svet

Policist ubil in razkosal 59-letnika

STA/ S.R.
29. 11. 2013, 14.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Nemški policist je ubil in iznakazil 59-letnega moškega, ki ga je spoznal prek interneta. Kot je danes v Dresdnu novinarjem razkrilo tožilstvo, se je umor zgodil 4. novembra, morilca pa so medtem že aretirali, dejanje je priznal in je zdaj v priporu na Saškem na vzhodu Nemčije. Policist je pred tem javno povedal, da fantazira o ljudožerstvu.

Čeprav ni konkretnih dokazov o tem, da je aretirani v tem primeru prakticiral ljudožerstvo, so tožilci danes izpostavili, da je večkrat javno priznal, da si že vse od mladosti želi pojesti človeka.

Gre za 55-letnika, zaposlenega na uradu za kriminalne preiskave na Saškem. Žrtev naj bi - kmalu potem ko je z njo navezal stik prek interneta - zabodel z nožem v vrat in jo tako ubil. A to še ni bil konec, saj si je nato vzel pet ur časa, da je truplo razkosal.

59-letnik naj bi si tega sicer sam želel in je na internetu iskal nekoga podobno mislečega, ki bi bil pripravljen z njim oziroma na njem izživeti svoje nasilne fantazije, tudi z nasilnim seksom.

Policist sicer zanika, da bi imel umor seksualno ozadje, poseben odbor pa primer še preučuje, piše nemška tiskovna agencija dpa.