Zanimivosti

Da vas med uporabo telefona ne bo zeblo

U.K.
29. 11. 2013, 11.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ena od težav pri napravah z zaslonom na dotik v mrzlih dneh je, da mora uporabnik pač sneti rokavice, da jih lahko uporablja. A obstajajo rokavice, ki omogočajo uporabo tovrstnih naprav, ne da bi jih bilo treba sneti z rok. Take ponuja tudi slovenski proizvajalec Touchscreen, imenujejo se rokavice OX.

Sestavlja jih posebna OX-nit, ki z vsebnostjo srebra zagotovi 99,8-odstotno prevodnost po celotni površini rokavice in omogoči nemoteno upravljanje vseh naprav z zaslonom na dotik. »So prve rokavice, ki jim funkcionalnost ne kazi videza in udobja pri nošenju, zato omogočajo vrhunsko uporabniško izkušnjo,« so zapisali pri podjetju in s tem se moramo strinjati. Rokavice smo namreč preizkusili in delujejo izvrstno.

Omogočajo večprstno uporabo tipkovnice in pri uporabi praktično ni razlike, če imamo na sebi rokavice. Testirali smo jih ob uporabi različnih telefonov in drugih naprav – in delujejo brezhibno. »Uporabnost je vsekakor dovoljšna, da ti v mrzlem dnevu ni treba s premrlimi prsti škrebljati po ekrančku, ob če­mer se rokavičke povsem zlijejo s siceršnjo opravo. So torej domiselno zasnovane in dobro služijo namenu.«

Eden od ključnih sestavnih elementov posebne OX-niti, ki je všita po celotni površini rokavice OX, je prav srebro – najbolj prevodna kovina v periodnem sistemu. Dodatek srebra v rokavici poskrbi za nemoteno prevodnost naboja med prstom in zaslonom, izboljša termične lastnosti tkanine, ima pa tudi antimikrobne lastnosti, kar pripomore k čistoči prstov in dlani. Čeprav nas je sprva skrbelo, da rokavice preprosto niso dovolj tople, je bila skrb popolnoma odveč, saj odlično opravijo tudi svojo osnovno nalogo.

Pri zasnovi rokavice OX oblikovalci niso sklepali kompromisov in so se dejansko osredotočili na čist, uglajen in moden videz izdelka, poleg funkcionalnosti, seveda. Rokavice OX so kompatibilne prav z vsemi kapacitivnimi ali uporovnimi zasloni na dotik – na napravah, kot so iPhone, iPod touch, iPad, mobilniki ter tablice Samsung, Nokia, LG, HTC, Sony Ericsson in tako naprej.
Razvoj in proizvodnja izdelka v celoti potekata na domačih tleh, v podjetju pa v drugem letu poslovanja beležijo 70% rast prodaje v tujini. Že v začetku decembra pa pripravljajo prav posebno linijo ženske rokavice OX, ki bodo oplemeniteme z izbranimi kristali prestižnega giganta Swarovski Elements.

 

Več na www.oxgloves.com.