Zanimivosti

Simobil v prvem četrtletju z višjim dobičkom

STA / S.R.
8. 5. 2013, 16.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Drugi največji slovenski mobilni operater Simobil je v letošnjem prvem četrtletju ustvaril 49,2 milijona evrov prihodkov, kar v primerjavi z enakim obdobjem leto prej predstavlja 5,5-odstotno rast.

Wikimedia

Dobiček pred obrestmi in davki (EBIT) je ob tem povečal za 9,8 odstotka na 7,6 milijona evrov. Dobiček pred obrestmi, davki, depreciacijo in amortizacijo (EBITDA) se je medtem povečal za 6,1 odstotka na 12,8 milijona evrov, je še razvidno iz poslovnih rezultatov avstrijske telekomunikacijske skupine Telekom Austria Group, pod okrilje katere sodi tudi Simobil.

Izboljšanje rezultatov je med drugim posledica 4,1-odstotnega povečanja števila Simobilovih uporabnikov na skupno 669.600, znotraj česar v Simobilu posebej izpostavljajo rast števila naročnikov. Ob koncu prvega trimesečja je Simobil na ta račun zasedal nekoliko višji, 30-odstotni delež na slovenskem trgu mobilne telefonije.

Finančne učinke povečanja števila uporabnikov je sicer delno izničilo zmanjšanje prihodkov z naslova medomrežnega povezovanja.