Zanimivosti

Umrla ob mačjem kriku

T.P.
8. 5. 2013, 13.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kdor ima psa ali mačko, gotovo ve, kako so lahko te živali pametne. S svojim prefinjenim instinktom zaznavajo razpoloženje lastnika. Z njim se veselijo in žalostijo.

Shutterstock

Angleški biolog dr. Rupert Sheldrake je ugotovil, da imajo številne domače živali nadnaravna sposobnosti. Nekatere od njih so lahko celo jasnovidne, pravi biolog, ki je zbral sto pričevanj lastnikov o nenavadnem obnašanju njihovih hišnih ljubljenčkov. Rezultati raziskave so bili tako presenetljivi, da so osupnili celo dr. Ruperta. Poglejmo nekaj primerov:

- Mačka učiteljice Elisabethe Hundt je naenkrat naježila dlako in s predirljivim krikom skočila z okenske police. Izkazalo se je, da je ravno v tistem trenutku umrla njena lastnica v bolnišnici, oddaljeni 30 km.

- Pes ameriškega naravoslovca Williama Langa teče na vzpetino poleg hiše vsakič, ko njegov lastnik, ki je na poti, vstopi v avto, da bi se vrnil domov. Od tistega trenutka ga pes čaka, dokler se ne pojavi.

- Dvanajstletni sin šerifa Summervillea je ozdravil bolnega goloba, ki ga je našel na vrtu. Postala sta neločljiva. Nekoč je deček zbolel in je moral v 170 kilometrov oddaljeno bolnišnico. Golob je ostal doma. Čez tri dni je sredi snežne noči deček zaslišal čudno šumenje na oknu svoje bolniške sobe. Poklical je sestro ter jo prosil, naj odpre okno. Ko ga je odprla, je v sobo priletel golob, dečkov zvesti prijatelj.

- Ko se angleški trgovec David Waite iz Oxforda odpravi na potovanje, njegovo mačko Godzillo čuvajo starši. Ko David kliče po telefonu, mačka že nekaj minut pred pozivom sedi pri telefonu, ne glede na to, od kod kliče. Kadar kliče Davidove starše kdo drug, se Godzilla ne odziva.

Navedeni primeri in številna druga pričevanja potrjujejo ugotovitev dr. Sheldrakea, da so živali res lahko jasnovidne.

 

Kuža je bral misli

Tudi družina iz Ljubljane nam je zaupala, da je imel njihov pokojni pes posebne sposobnosti. Bil je naučen, da med družinskim obedom ne sme prositi za hrano, zato je vedno mirno ležal malce stran od mize. A vsakič, ko je kateri od članov družine pomislil, da bi kost, košček mesa ali česa drugega namenil psu, je kuža brez poziva vstal in prišel k mizi oziroma k tistemu, ki ga je povabil v mislih.