Zanimivosti

Raziskava: Moški srečnejši kot ženske

STA/M.V.
8. 4. 2013, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Moški so na splošno srečnejši kot ženske, je pokazala britanska študija, ki jo povzema makedonska tiskovna agencija MIA. Moški so zadovoljnejši glede sedmih od 12 vidikov, med drugim glede plače, fizičnega izgleda in varnosti zaposlitve. Ženske so srečnejše glede ljubezenskega in družinskega življenja, spolnosti, zdravja ter kraja bivanja.

Tumblr

Raziskovalci so odkrili, da povprečna odrasla oseba svojo trenutno stopnjo sreče ocenjuje na 64 odstotkov, pri čemer se občutek sreče in zadovoljstva s starostjo povečuje. Verjetnost, da se bo oseba označila za večnega optimista, je največja pri starejših od 55 let, medtem ko so največji pesimisti mladi, stari do 25 let.

Največjo oviro za zadovoljstvo za kar 46 odstotkov predstavljajo skrbi povezane z denarjem, kar pa bi se izboljšalo z dodatnimi 155 evri na mesec, izhaja iz študije britanskega podjetja Benenden Health.

Za večino sodelujočih v raziskavi bi k večjemu zadovoljstvu prispevalo tudi manj slabih novic, več izkazane naklonjenosti njihovih partnerjev, boljša prehrana in bolj zadovoljujoča služba.