Zanimivosti

Velikonočno kuhanje z Majo Založnik

Petra Mauer
29. 3. 2013, 10.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Hrana je slajša, če kuhaš z užitkom. Tako je prepričana pevka, ki nas je presenetila v kuhinji.

Iztok Dimc
Pevke Maje Založnik ne moti, da je pogosto v središču pozornosti in da ljudje za njo obračajo glave – včasih zaradi njenih globokih dekoltejev, ki jih nosi, žive šminke na ustnicah, trinajstih barvnih tetovaž, največkrat pa jih navduši s svojim glasom.
Meni se je prikupila med kuhanjem v Gastužu, najstarejši gostilni na Slovenskem (iz leta 1467) ob Žički kartuziji, kjer je s pomočjo profesionalnega kuharja izvrstno pripravila jedi, povezane z velikonočnim praznikom.

Maja Založnik v prostem času vso energijo namenja glasbi. »S fanti pridno vadimo vsak teden, s klaviaturistom Tadejem pa pripravljava avtorske pesmi, zato da gremo v studio in da spet izdam kakšno svoje delo. Na vidiku je sodelovanje z enim izmed didžejev in še kaj bi se našlo,« pojasnjuje nasmejana pevka, ki se z vso resnostjo posveča pevski karieri, čeprav se zaveda, da blues in soul pri nas nista kdove kako priljubljena. »Ampak del poslušalstva to glasbo vendarle ceni. V Sloveniji je primanjkuje in vesela sem, da sem tudi jaz ena tistih, ki jo ima možnost ustvarjati.« Lani je pripravila prvi samostojni koncert in bil je odlično sprejet.

Maja je imela dela čez glavo, zato priznava, da v teh še vedno mrzlih dneh ni bilo niti volje niti časa za druge konjičke. Vsa njena energija in čas sta bila – in sta še vedno – osredotočena na glasbo in imidž, saj veliko časa preživi na internetu ter prebira o pin-up kulturi, pričeskah, ki jih bo nosila, ter oblačilih, ki so primerna za javno pojavljanje. Kamor koli gre, jo opazijo, pa ne le zaradi izbire garderobe, temveč tudi zaradi pozitivnosti, ki jo izžareva, in, kajpak, tetovaž. »Zelo sem navdušena nad njimi, saj krasijo različne dele telesa. Tako lahko izražam svojo drugačnost. Imam jih že 13, dogovarjam pa se že za novo. Vsaka tetovaža ima svojo zgodbo in je na meni z razlogom. Najljubša in zelo pri srcu mi je pevka z mikrofon, pod katero piše wonder voice, saj uprizarja mene, moj glas in mojo strast ter željo po petju.« Zaupa nam, da ji je všeč, če jo opazijo, pod pritiskom pa je le, kadar sama sebi ni všeč, če na primer frizura ni takšna, kot si jo je zamislila, ali pa se ne more odločiti, kaj obleči.

Podrobnosti vas čakajo v najnovejši številki revije Obrazi!