Zanimivosti

Je to telefon X?

S.R.
27. 3. 2013, 15.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pred časom se je že šušljalo o novem telefonu X, prvem plodu sodelovanja Googla in Motorole Mobility, ki jo je gigant kupil pred časom.

GSM Arena
Je to zares telefon X?

Nexus 4, Googlov paradni konj, ki ga je podjetje iz Mountain Viewa razvilo v sodelovanju z LG-jem (medtem ko je prejšnjo različico Nexusa za Google izdelal Samsung) je dokazal, da so tovrstna partnerstva lahko uspešna. A Google želi, da se vse dogaja pod eno streho. Prav zato je pred časom kupil Motorolin oddelek za mobilni telefonijo Motorola Mobility. Tako sedaj ves svet nestrpno čaka, kaj bo prvi produkt skupnega dela.

Čeravno naj bi bil telefon X zares nekaj posebnega (šušljalo se je celo o upogljivih zaslonih), pa domnevne fotografije telefona Motorola X, ki so pred kratkim prišle v javnost kažejo malce drugačno sliko. Telefon namreč na prvi pogled ni nič kaj revolucionaren. Fotografijo telefona je spletni strani GSM Arena poslal neimenovani vir, zato je vse skupaj treba vzeti z veliko mero rezerve.

Telefon je sicer dostojen otrok Googla in Motorole, a sodeč po neimenovanem viru največjim konkurentom ni dorasel. Ob fotografiji je spletni strani GSM Arena vir namreč zaupal, da naj bi napravo poganjal procesor Snapdragon 800 (štiri jedra), zaslon z diagonalo 4.7 palca (11.9-centimetra) pa naj bi imel ločljivost 720p (1280x720 točk), kar pomeni, da ne bo dorasel največjim igralcem, ki se vsi postavljajo s polno visoko ločljivostjo 1080p.

Poleg tega naj bi bil zaslon zaščiten s steklom Gorilla Glass 3, telefon pa naj bi bil poleg tega 30 minut sposoben preživeti v vodi (tako kot Xperia Z). Čeprav tehnične značilnosti telefona niso nič kaj navdušujoče, pa bi se vse skupaj kaj lahko izkazalo za resnično. Googlov predstavnik je pretekli mesec namreč razkril, da prvi Motorolin telefon po Googlovem prevzemu ne bo mešal štren vodilnim v industriji