Zanimivosti

Telefon, ki postane tablica - tudi v Sloveniji

S.R.
27. 3. 2013, 15.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Podjetje ASUS je nadgradilo svojo hibridno platformo, sestavljeno iz kombinacije mobilnega telefona PadFone 2 z operacijskim sistemom Android ter osnove PadFone 2 Station, ki lahko omenjeni telefon spremeni v tablični računalnik.

ASUS

V PadFone 2 Station vstavljen PadFone 2 namreč prikazuje sliko na večjem in na dotik občutljivem zaslonu, hkrati pa se polni. PadFone 2 Station nudi vse funkcije tabličnega računalnika in zna med drugim uporabljati tudi mobilno internetno povezavo telefona. Uporabnik na ta način izboljša svojo produktivnost in uporabniško izkušnjo, saj je kombinacija mobilnika in tablice idealna za delo z elektronsko pošto, brskanje po spletu ter uporabo vrste mobilnih aplikacij. ASUS PadFone 2, ki sodi med najzmogljivejše mobilne naprave na trgu, je že na voljo slovenskim kupcem

ASUS PadFone 2 je eden najzmogljivejših mobilnih telefonov na trgu, saj ima vgrajen štirijedrni procesor Qualcomm Snapdragon S4, ki deluje s taktom 1,5 GHz, za hitro delovanje pa skrbita kar dva gigabajta delovnega pomnilnika RAM. V preizkusnem programu AnTuTu, namenjenem merjenju zmogljivosti mobilnih naprav, se je februarja letos ASUS PadFone 2 zavihtel prav na vrh seznama in za to prejel posebno priznanje. Kljub temu telefon, opremljen z odličnim 4,7-palčnim zaslonom Super IPS+ visoke ločljivosti, ojačanim s steklom Corning Fit, ostaja tanek (9 mm) in lahek (135 gramov), za razliko od konkurentov pa nudi precej več funkcionalnosti, saj se ob vstavitvi v postajo ASUS PadFone 2 Station spremeni v zmogljivo 10,1-palčno tablico. Skupna teža te kombinacije naprav je vsega 649 gramov.

ASUS
ASUS PadFone 2 se je zavihtel prav na vrh seznama.
Zmogljivosti se merijo tudi skozi uporabnost. V telefon vgrajena baterija kapacitete 2140 mAh omogoča kar 16 ur telefonskih pogovorov, ob uporabi s postajo ASUS PadFone Station 2, ki ima tudi vgrajeno baterijo pa se avtonomija pogovorov podaljša na zavidljivih 36 ur. Zaslon telefona je eden najboljših v industriji, saj nudi svetilnost do 550 cd/m2, kar v praksi pomeni, da uporabnik lahko uživa v odlični preglednosti vsebin na zaslonu tudi v neposredni sončni svetlobi.

Znatnih izboljšav je bila deležna vgrajena kamera. Ta zdaj omogoča ločljivost 13 milijonov slikovnih pik, v načinu delovanja kot fotoaparat pa lahko prvih 100 posnetkov zajame s hitrostjo 6 slik na sekundo. ASUS-ovi inženirji hkrati navajajo, da so prikaz barv in kontrastno razmerje glede na predhodnika izboljšali za 30 odstotkov, dodali pa so tudi več različnih možnosti zajema videa, npr. snemanje videa visoke ločljivosti 720p s 60 sličicami na sekundo.

Nadgradnje je bila deležna tudi zvočna rešitev. ASUS PadFone 2 in PadFone 2 Station sta opremljeni z zvočno tehnologijo SonicMaster, ki predvaja kristalno čist zvok. Zvočno rešitev dopolnjuje še programska oprema Waves, ki je prejela prestižno nagrado Technical Grammy.

Kupci ASUS PadFone 2 pridobijo še 50 GB prostora v ASUS-ovi spletni hrambi podatkov za dobo dveh let. Na PadFone-u 2 je že prednaloženih več uporabnih aplikacij, ki uporabniku olajšajo poslovni ali zabavni vsakdan ter nudijo dostop do vrste brezplačnih vsebin.

ASUS PadFone 2 je že naprodaj v Sloveniji. Priporočena cena za model z 32 GB pomnilnika znaša 799 evrov in že vključuje DDV.