Zabava

Sofio Vergaro tožita lastna zarodka

J.P.
7. 12. 2016, 14.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Medtem ko se boj za zamrznjene zarodke Sofie Vergare še bije, se igralka sooča z dvema neobičajnima tožnikoma: lastnima oplojenima jajčecema.

Profimedia
Vergara in Loeb sta se zaradi zarodkov prepirala že pred razpadom njune zveze maja 2014.

Nick Loeb (41), bivši zaročenec Sofie Vergare (44), je v tožbi za pravico do življenja, ki jo je vložil ta teden, navedel zarodka Emmo in Isabello. V tožbi je zapisano, da sta bila zarodka, ki sta nastala leta 2013, prikrajšanja za sklad, ki ga je zanjo ustvaril v ameriški zvezni državi Louisiana. Ker pa nista bili rojeni, je zapisano v tožbi, sta prikrajšani za ta denar.

Profimedia
Sofia Vergara in Nick Loeb skupaj leta 2014

Ni naključje, da je Loeb tožbo vložil ravno v Louisiani, kjer zamrznjenim zarodkom nudijo posebno pravno zaščito. 41-letnik sicer živi med New Yorkom in Florido, je pa v Louisiani obiskoval univerzo.

Šla bosta v pekel

Vergara in Loeb sta se zaradi zarodkov prepirala že pred razpadom njune zveze maja 2014. Tako je Loeb svoji takratni zaročenki v sporočilu zapisal, da ne more štiri življenja za vedno pustiti zamrznjena ali jih ubiti, saj da bosta šla v pekel. Ona naj bi mu odgovorila, da bosta v pekel šla v vsakem primeru. 44-letnica je dvakrat poskusila zanositi z metodo in-vitro, a brez uspeha. Ob koncu zveze sta sklenila pogodbo, da nihče od njiju ne bo uporabil zarodkov brez privolitve drugega.

Loeb pa si zdaj želi zarodka spraviti na svet s pomočjo nadomestne matere, Vergari pa bi odrekel vsakršne starševske pravice.

Vergarini odvetniki sicer pravijo, da vnet nasprotnik splava to svojo dokaj novo plat življenja le zlorablja v bitki za zarodke.