Policaj z Beverly Hillsa

Eddie Murphy se vrača v vlogo, ki ga je izstrelila med zvezde

S.Č.
23. 6. 2024, 12.00
Deli članek:

Trideset let po zadnjem delu kultne serije Policaj z Beverly Hillsa, se legendarni igralec Eddie Murphy vrača v vlogo detektiva Axela Foleyja. Novi Netflixov film "Policaj z Beverly Hillsa: Axel F." obljublja mešanico akcije, komedije in nostalgičnih elementov, ki so zaznamovali originalno trilogijo.

Profimedia
Axel Foley (Eddie Murphy) in Billy Rosewood (Judge Reinhold).

V novem filmu Axel Foley vnovič obišče Beverly Hills, kjer se sooči z novo grožnjo: njegova hčerka Jane, uspešna odvetnica, je tarča kriminalnih sil zaradi razkritja korupcije na policijski postaji. Eddija Murphyja v vlogi Axela Foleyja spremljata originalna zvezdnika Judge Reinhold in John Ashton, ki ponovno oživita svoje vloge kot Billy Rosewood in Sgt. Taggart.

Premiera filma je potekala na posebni lokaciji, ob dejanski policijski postaji Beverly Hills, kjer se dogajajo ključni prizori filma. Dogodek je bil obiskan s strani znanih osebnosti, med njimi igralec Martin Lawrence in glasbenik Lil Nas X, kar je vzbudilo veliko zanimanja med mediji in oboževalci.

Murphyjeva interpretacija  je postala ikonična v filmski industriji

Prvotni film Policaj z Beverly Hillsa je bil globalna uspešnica osemdesetih let, ki je zaslužila več kot 300 milijonov dolarjev in osvojila srca gledalcev po vsem svetu. Murphyjeva interpretacija neustrašnega, a simpatičnega detektiva Axela Foleyja je postala ikonična v filmski industriji.

Režiser Mark Molloy je za nov film želel ohraniti duh originalne serije, poudarjajoč okolje osemdesetih let in minimalističen pristop k produkciji, kar ustvarja pristno izkušnjo za gledalce. Poleg Murphyja se v filmu pojavita tudi Kevin Bacon in Joseph Gordon-Levitt, ki igra Foleyjevega novega pomočnika.

Policaj z Beverly Hillsa: Axel F. bo na voljo na Netflixu od 3. julija, obljubljajoč gledalcem vrnitev v svet, ki jih je očaral pred tridesetimi leti, hkrati pa prinaša svežino in sodobne elemente, ki bodo zadovoljili tako zveste oboževalce kot nove generacije gledalcev.