Grozljivo

Izraelska vojska poškodovanega Palestinca privezala na vozilo

S.Č./STA
23. 6. 2024, 11.26
Posodobljeno: 23. 6. 2024, 16.16
Deli članek:

Izraelska vojska je danes sporočila, da so njeni pripadniki kršili protokol, ko so v soboto ranjenega Palestinca privezali na sprednji del vozila med racijo v Dženinu na Zahodnem bregu. Vojska je sicer potrdila incident šele potem, ko je po družbenih omrežjih zaokrožil posnetek privezanega Palestinca, poroča britanski BBC.

X
Moškega so kasneje prepeljali na zdravljenje k Rdečemu križu.

Izraelska vojska je v izjavi sporočila, da je bil moški ranjen med streljanjem v okviru sobotne racije, v kateri je bil sicer obravnavan kot osumljenec.

Družina ranjenega moškega je dejala, da so prosili za reševalce, vendar ga je vojska vzela, privezala na sprednji del vozila in odpeljala. Moškega so kasneje prepeljali na zdravljenje k Rdečemu križu.

Izraelska vojska je zagotovila, da bodo incident preučili, saj ravnanje z ranjenim osumljencem, ki je prikazan na posnetku, ni v skladu z vrednotami vojske.

Od začetka izraelske vojne v Gazi je nasilje poraslo tudi na Zahodnem bregu. Po podatkih Združenih narodov je bilo na Zahodnem bregu in Vzhodnem Jeruzalemu od 7. oktobra ubitih najmanj 480 Palestincev, medtem pa podatkih palestinskih oblasti navajajo podatek najmanj 549 ubitih Palestincev na Zahodnem bregu.