Kronska priča?

Javil se je moški, ki naj bi na deponiji videl, kam sta osumljenca odrvgla truplo male Danke

J.V.
1. 7. 2024, 18.50
Posodobljeno: 1. 7. 2024, 19.03
Deli članek:

"Kaj točno je videl, zakaj je poklical šele zdaj, bo znano v petek. Obstaja možnost, da bo njegovo pričanje dokazalo, da so otroka res vrgli na smetišče," je za srbski Blic povedal vir blizu preiskave. Zaslišanja na tožilstvu v srbskem Zaječarju se bodo nadaljevala konec tedna.

Bobo
Z bagri prekopavajo deponijo.

Na višjem državnem tožistvu v Zaječarju v Srbiji se bo v petek pričel nov krog zasliševanj prič v preiskavi umora dveletne Danke Ilić iz Bora. Med njimi naj bi zaslišali moškega, ki se je tožilstvu javil šele pred dnevi, v kritičnem času pa naj bi bil na deponiji in menda celo videl, kam sta osumljenca odrgla truplo. "Kaj točno je videl, zakaj je poklical šele zdaj, bo znano v petek. Obstaja možnost, da bo njegovo pričanje dokazalo, da so otroka res vrgli na smetišče," je za Blic povedal vir blizu preiskave. Poleg omenjenega bosta po navedbah vira zaslišana še dva soseda, od katerih pa se ne pričakuje velikih razkritij.

Spomnimo: 50-letni Srđan Janković naj bi vozil avto, s katerim naj bi 26. marca v vasi Zlot v bližini Bora zbil Danko. Policisti sumijo, da sta skupaj s službenim kolegom, prav tako 50-letnim Dejanom Dragijevićem, deklico strpala v prtljažnik in skrila truplo, ki ga še vedno niso našli. Kam? Domnevali so, da na divje odlagališče nedaleč od Bora, a tam je kljub natančnemu pregledu niso našli. Na prvem zaslišanju policije je Dragijević sicer priznal, da sta z avtom zbila deklico, jo zadavila in odvrgla na deponiji, od koder naj bi jo čez dva dni premaknili na drugo lokacijo. Janković pa trdi, da Danke sploh nikoli ni videl.

Facebook/Jovana Dragomirovic
Trupla dveletne Danke Ilić še vedno niso našli.