Ikona Beverly Hillsa

Shannen Doherty obtožila nekdanjega moža:"Moj denar za zdravljenje je zapravil za svojo ljubico"

S.Č.
20. 6. 2024, 17.33
Posodobljeno: 20. 6. 2024, 17.48
Deli članek:

Shannen Doherty, zvezda kultne serije Beverly Hills 90210, je v novi prošnji za zakonsko podporo ostro kritizirala potrošniške navade bivšega moža Kurta Iswarienka. 53-letna igralka je v petek, 14. junija, v Los Angelesu vložila dokumente, v katerih zahteva 15.343 dolarjev mesečne podpore, retroaktivno do 1. junija 2024, poroča US Magazine.

Profimedia
Shannen Doherty

Poleg tega od 49-letnega fotografa zahteva kritje njenih pravnih stroškov v višini 9100 dolarjev. Dohertyjeva v dokumentih pojasnjuje, da je zaradi zdravstvenih težav večinoma nezmožna za delo in brez možnosti za prihodnjo zaposlitev. Njeni trenutni prihodki večinoma izhajajo iz preteklih projektov, predvsem iz predvajanja serije Čarovnice, ki je bila na sporedu od leta 1998 do 2006. Vendar je nedavno izvedela, da serije po 30. juniju 2024 ne bodo več na voljo na nobeni večji platformi, kar bo močno zmanjšalo njen prihodnji dohodek.

Shannen Doherty od leta 2022 ni snemala, zaradi česar nima stalnega prihodka. Verjame pa, da ima njen nekdanji mož, s katerim je bila poročena od leta 2011 do 2023, dovolj sredstev za kritje njenih zdravstvenih stroškov. Medtem ko se je spopadala z zdravstvenimi težavami, so se stroški, ki jih zavarovanje ni krilo, kopičili. Medtem je Iswarienko zapravljal denar za luksuzne nakupe, letalske polete in druge osebne stroške, kar po Dohertyjevem mnenju kaže, da ima sredstva, vendar noče plačevati za njeno podporo.

Verjame, da namerno zavlačuje poravnavo v upanju

Poleg tega Dohertyjeva trdi, da je Iswarienkov agent, Collier Grimm, tudi njegov romantični partner. Čeprav je njegov dohodek znatno višji od njenega, ni plačal nobene preživnine niti ni prispeval k njenim odvetniškim in računovodskim stroškom. Prav tako ni predložil potrebnih dokumentov za oceno njegovih zaslužkov, premoženja in dohodka, zato Dohertyjeva zahteva dodatnih 11.800 dolarjev honorarja, ki jih je plačala za pridobitev teh informacij.

Igralka verjame, da Iswarienko namerno zavlačuje poravnavo v upanju, da ne bo doživela ločitvene sodbe, saj se bori z rakom četrte stopnje. Trdi, da je odkrila, da ima njen mož afero, tik preden je bila načrtovana za operacijo možganskega tumorja. V premierni epizodi svojega podcasta "Let's Be Clear" je opisala, kako je izvedela za moževo afero, ki je trajala dve leti, medtem ko se je sočasno borila z rakom.

Shannen Doherty je prvič zbolela za rakom na dojki leta 2015, dve leti kasneje pa je sporočila, da je šla v remisijo. Vendar se je rak leta 2019 vrnil in napredoval v četrto stopnjo ter se razširil v njene možgane. Pred poroko z Iswarienkom je bila kratko poročena z Ashleyjem Hamiltonom od leta 1993 do 1994 in z Rickom Salomonom od leta 2002 do 2003.