Parkrat celo padla

Pripravnica Lara Tošić osvojen Triglav posvetila našim nogometašem!

R.T.
20. 6. 2024, 11.44
Posodobljeno: 20. 6. 2024, 11.44
Deli članek:

Pripravnica v Denis Avdić Showu, Lara Tošić, je včeraj pozno popoldne osvojila Triglav in na vrhu razprla slovensko zastavo v podporo našim nogometašem na evropskem prvenstvu v Nemčiji.

Promocijski material
Lara je z gorskim vodnikom Planinske zveze Slovenije Miho Habjanom vrh Triglava osvojila včeraj malo pred 19. uro.

Ko so se Larini sovoditelji, Denis Avdić, Jana Morelj in Miha Deželak vozili v Nemčijo, od koder so danes v živo oddajali jutranji program, pa je simpatična voditeljica sopihala na najvišjo goro v Sloveniji.

Z njo je odšel izkušeni gorski vodnik iz Planinske zveze Slovenije, Miha Habjan. Izhodišče poti na Triglav je bil Kot, Kredarico je dosegla okoli 16. ure, na vrh Triglava pa sta se odpravila uro kasneje in Triglav osvojila malo pred sedmo uro zvečer. Takoj se je v živo oglasila v program Radia 1 in voditelju Iztoku Gustinčiču zaupala vtise in občutke.

Radio 1
Pripravnica Lara Tošić je osvojen Triglav posvetila našim nogometašem.

"Zdaj sem super, ko sem na vrhu. Malo je megleno v nižinah, ampak vidim gore, lepo je. Gneče ni bilo, na zadnjem vzponu do vrha sva imela goro zase, kar je tudi plus. Pa tudi vmes nisva veliko ljudi srečala, ker niso še razmere za na Triglav hoditi. Moj vodič je rekel, da je rekordno veliko snega, ga je toliko, kot ga je ponavadi za 1. maja. Sva se kar namučila. Imela sem čelado, dereze, parkrat sem celo padla," je povedala Lara in zaupala, da je prejela tradicionalni krst na vrhu:

"Jaaa trikrat me je našeškal po riti (smeh). Kar je treba, je treba. Ko sva šla iz Kredarice na vrh, sem bila malo sitna, češ kako je še daleč. Zdaj sem pa vesela, da sva gor, da si nisva vzela pavze in vse naredila v enem dnevu."

Radio 1
Avdić show v Nemčiji

Gustinčič je nato poklical še Denis Avdića v Nemčijo, ki je bil presenečen, da je Lara že na vrhu.

"Resno, že? Uau, to bi vsakemu uspelo, če ima vodiča, ki ti nosi ruzak gor. Tako sem videl na Instagramu. Tako gre lahko vsak na Triglav. Ampak ja, čestitke! Ampak zdaj ne razmišljam o pripravnici Lari, kakšen Triglav, bucket list! Jutri je pomembna tekma in sem z mislimi tukaj. Pokličite me jutri po tekmi prosim," je v smehu dejal Avdić.

Lara se danes iz Kredarice, kjer je prespala, že vrača v dolino. Za njo je še ena kljukica na tako imenovanem bucket listu stvari, ki jih mora izpolniti. Zdaj je že en korak bližje, da postane polnopravna članica Denis Avdić Showa. Čaka jo še skok s padalom in eno poletje delati v Afriki.