Ponosna nase

Heidi Klum praznuje 51. rojstni dan

S.Č.
1. 6. 2024, 17.08
Posodobljeno: 1. 6. 2024, 17.17
Deli članek:

Vemo, sliši se neverjetno, a je res: Heidi Klum danes praznuje 51. rojstni dan. Ena najlepših Nemk, ki modni sceni kraljuje že več kot dve desetletji, se je rodila 1. junija 1973 v Bergisch Gladbachu. Njena pot do slave je bila navdihujoča in polna zanimivih preobratov.

Profimedia
Heidi Klum

Heidi Klum je svojo kariero v modni industriji začela po naključju, ko se je kot najstnica prijavila na natečaj revije Petra, ki je iskala nove modele za kopalke. Njena mama je bila frizerka, oče pa je delal v kozmetični industriji, kar je morda tudi pripomoglo k njeni zgodnji zanimivosti za lepoto in modo. Po zmagi na nemškem lepotnem tekmovanju se je preselila v New York, kjer je kot prva Nemka postala model za Victoria's Secret in ambasadorka te znamke.

Igrala je tudi v mnogih filmih

Svojo prvo večjo prepoznavnost je dosegla leta 1998, ko se je pojavila na naslovnici revije Sports Illustrated. Od takrat je njena kariera doživela meteorski vzpon. Forbes ocenjuje, da je v prvih desetih letih dela za Victoria's Secret zaslužila približno 20 milijonov dolarjev, kar priča o njenem izjemnem uspehu in vplivu v modni industriji.

Heidi se je preizkusila tudi kot igralka, saj je nastopila v serijah kot so Seks v mestu in Razočarane gospodinje, ter v filmih kot so Oceanovih 8 in Hudičevka v Pradi. Zadnja leta je sodila v televizijski oddaji America's Got Talent, kjer je s svojo karizmo in strokovnostjo osvojila srca gledalcev.

V ljubezni pa Heidi ni imela toliko sreče kot v karieri. Po zakonih z Ricom Pipinom in italijanskim bogatašem Flaviem Briatorejem, se je zaljubila v glasbenika Seala. Skupaj sta imela tri otroke, vendar se je njuna ljubezen pred dvanajstimi leti razšla. Heidi je nato našla tolažbo v aferi z varnostnikom Martinom Kirstenom in romanci z Vitom Schnablom. Leta 2018 je objavila, da je v razmerju s 16 let mlajšim glasbenikom Tomom Kaulitzem iz skupine Tokio Hotel. Poročila sta se leta 2019, njuno razmerje pa ostaja močno in strastno.

Ponosna na to kar je

Heidi je znana tudi po svoji predanosti zdravemu življenjskemu slogu. Manekenka dnevno zaužije le 900 kalorij, kar pripisuje svoji vseživljenjski dieti. Ponosna je na svoj videz in življenjski slog, saj pravi: "Ponosna sem na to, kdo sem in kakšna sem. Če ne bi bila, bi to spremenila. Nosim hlače, ki jih želim nositi, in živim svoje življenje, kot si želim."

Mediji še vedno niso objavili, kako bo supermanekenka praznovala svoj 51. rojstni dan, spomnimo pa se lahko, da je lani organizirala kostumsko zabavo po navdihu Velikega Gatsbyja. Karkoli že ima v načrtu letos, zagotovo bo to nepozaben dogodek, kot je nepozabna tudi njena kariera.

Heidi Klum še naprej ostaja ikona lepote, mode in trdega dela. Njen vpliv in uspeh sta dokaz, da s pravim pristopom in predanostjo lahko dosežeš vse, kar si zadaš. Na njen 51. rojstni dan ji želimo vse najboljše in še veliko uspešnih let pred njo!