Alkohol in oder ne gresta skupaj

Učiteljice rabijo samo moškega, ki jih bo ljubil

Alenka Sivka
31. 5. 2024, 15.52
Posodobljeno: 14. 6. 2024, 17.54
Deli članek:

Učiteljice so hrvaško slovenski tercet. Sestavljajo ga Hrvatici Andrea Paškvan, Silvia Ivić in Slovenka Ana Vurcer. Popularne so postale z duetoma z Jasminom Stavrosom, Nema natrag in z Nedo Ukraden, Noći u Brazilu.

Luka Švigelj
Učiteljice na Aktualu.

Vse tri so prišle v oddajo VIP show na Aktual, gostila sta jih Martina Švab, naša nova Femme fatale, in Gašper Rifelj. Pogovarjali so se o gostovanju na junijskem CMC festivalu v Vodicah na Hrvaškem. Učiteljice so na odru CMC festivala stale že petkrat. Ta festival jim je zelo všeč, to je velika fešta, tam rade predstavijo svoje nove pesmi. Dekleta se ukvarjajo s tem, kaj bodo tam oblekle. Z golo kožo ne bodo pretiravale, so povedale. Na letošnjem CMC festivalu se bodo predstavile s pesmijo Hitno (Nujno). V pesmi pojejo, da rabijo samo moškega, ki jih bo ljubil. Gašperja je zanimalo, če so že našle takšnega moškega. Odgovora ni dobil. So se pa dekleta zasmejala. Veselijo se, da bodo na festivalu vsi njihovi glasbeni prijatelji na kupu, da se bodo spet srečali in družili. Ana prihaja iz Slovenije, iz Trnovske vasi, je res učiteljica po poklicu, poučuje prvi razred osnovne šole, Andrea je z Reke, Silvija pa iz Koprivnice, obe zdaj živita v Zagrebu. Center imajo v Zagrebu, tam se največkrat dobijo.

Luka Švigelj
Voditeljica Martina Švab in "učiteljica" Ana Vurcer.

Dekleta so Martini in Gašperju še zaupala, da pred nastopom nikoli ne pijejo alkohola, ker »služba je služba«, pijejo samo nehlajeno vodo. 7. in 8.junija jih lahko vidite na odru CMC festivala v Vodicah. Na odru Aktuala so zapele nekaj pesmi, med njimi tudi hit Hitno.