Naredite nekaj zase

Andrej Milutinovič »drobižek« na Aktualu: Ali si bodybuilderji lahko obrišejo …

Al.S.
11. 4. 2024, 16.47
Posodobljeno: 11. 4. 2024, 17.58
Deli članek:

Andrej Milutinovič, ki se ga gledalci spomnite po šovu Sladko življenje in iz oddaje Od težaka do junaka, je ves širokopleč in nasmejan prišel v studio TV Aktual. Dvakratni svetovni prvak v fitnesu, in seveda trener fitnesa.

Luka Švigelj
Andrej Milutinovič na Aktualu.

Kot otrok je bil debel, je povedal Žani Vidmar in Klemnu Bunderli, pri 14 letih je imel 140 kilogramov, skoraj vsako jutro mu je zaradi visokega pritiska iz nosu tekla kri. Zdravniki so mu rekli, da tako ne bo šlo. Vzel se je v roke, začel trenirat 2 x dnevno, shujšal 40 kilogramov v treh mesecih ... in ostalo je zgodovina. Zdaj se ob rednih treningih skuša držati tudi prekinitvenega posta. Aktualov Bundi, ki ga redno obiskuje, ga kliče "drobižek".

Kaj delati z našimi telesi do poletja, je zanimalo Bundija in Žano: "Nikoli ni prepozno, do poletja so še trije meseci. Vprašajte strokovnjake, kako je z vašim zdravstvenim stanjem in se lotite hujšanja ali treningov. Zdrav življenjski slog in treniranje gresta z roko v roki, če želimo dobre rezultate. 80 odstotkov učinkovitosti hujšanja je odvisno od prehrane, zato si je treba pripraviti pravilen prehranjevalni režim. 1500 kalorij lahko pojemo v 15 minutah, porabimo pa jih z velikim naporom v treh urah. Štejte kalorije, da ne prekoračite dnevnega vnosa."

Luka Švigelj
Andrej Milutinovič na Aktualu.

Andrej je ovrgel strah gledalke Aktuala, da bi ženska, ki hodi veliko v fitnes, dobila mišice kot moški. Po naravni poti ne, je potolažil vse, ki hodijo v fitnes.

Žana ga je radovedno vprašala, zase, če kalorije ene pizze porabi z enournim tekom, a Andrej je odgovoril, da bi morala biti to zelo majhna pizza.

Andrej je razbil tudi mit, da si bodybuilderji zaradi »nabildanih« mišic na predelu, kjer hrbet izgubi dobro ime, ne morejo obrisati – no, pa povejmo po domače, ritk. Povedal je, da še ni videl človeka, ki je treniral fitnes, z rjavo črtico na hlačah. Hm. "Vstanite s kavča in se razmigajte, naredite nekaj zase, bolje samo 15 minut na dan kot nič", je bil še Andrejev poslednji nasvet. Mi pa dodajamo – zunaj je lepo vreme, zato ni nobenih izgovorov več!