Prelevitev v nekoga drugega

Najbolj neverjetne osebne odločitve, ki so jih hollywoodski igralci sprejeli za svoje vloge

A. M.
14. 3. 2024, 21.39
Deli članek:

Najboljši svetovni igralci se pri upodabljanju filmskih vlog neredko močno osebno žrtvujejo. Preiti v podzavest in karakter zahtevnega lika pomeni mesece popolnega odmika od lastne identitete, ter poglobitev v življenje nekoga drugega – pa naj bo to resnična ali izmišljena osebnost. Postanejo povsem drug človek, in vzporedno s tem se zgodi marsikaj. Od ekstremnih diet, življenja v invalidnosti, spolnih praks na platnu in še kaj bi še našlo, vse to je služba filmskega igralca.

Posnetek zaslona iz filma 'The Doors'
Val Kilmer je za vedno postal Jim Morrison.

Lady Gaga je leto in pol živela kot Guccijeva žena

Igralka in pevka se je za več kot leto in pol spremenila v Patrizio Reggiani, obsojenko naročila umora svojega moža Maurizzija Guccija, lastnika modne hiše Gucci. Po snemanju filma 'House of Gucci' je še devet mesecev nehote govorila z italijanskim naglasom.


Leonardo DiCaprio je spal v trupu živali in jedel surovo bizonovo meso

Igralec je za vlogo Hugha Glassa v filmu 'The Revenant' prespal v živalskem trupu, jedel pa je tudi surovo bizonovo meso, čeprav je v resničnem življenju vegetarijanec. Prostovoljno se je gibal v ledeni reki, ter bil celotno obdobje snemanja na robu podhladitve, da je lahko ta mučen občutek na platnu kar se da življenjsko prikazal.


Daniel Day-Lewis ni želel vstati iz invalidskega vozička

Day-Lewis med upodabljanjem umetnika Christya Browna v filmu 'My Left Foot' ni želel vstajati iz invalidskega vozička. Vztrajal je, da ga ekipa hrani z žlico, tako kot ga bi morali, če bi bil gibalno oviran. Ker je umetnik Brown, čigar spomini so navdihnili film, lahko nadzoroval samo svojo levo nogo, se je tudi Daniel naučil slikati s čopičem med nožnimi prsti. Med snemanjem filma in prisilno držo naj bi si poškodoval dve rebri, po čemer je okreval še dolgo po zaključku snemanja.


Robert Pattinson je na snemanju zares masturbiral

Britanski igralec je med igro Salvadorja Dalíja v filmu 'Little Ashes' na snemanju masturbiral. Ko so ga vprašali, zakaj se ni samo pretvarjal, je Robert rekel: "Enostavno ni delovalo, zato sem se odločil masturbirati pred kamero, da je prizor lahko izpadel dovolj resničen" je dejal.

Colin Firth je za vlogo začel jecljati

Igralec je po upodobitvi Jurija VI. v filmu 'King's Speech' dobil fizične simptome napora. Naučil se je najprej jecljati, nato pa se obnašati kot nekdo, ki se obupno trudi, da ne bi jecljal. Nenavaden verbalni in psihični šok je uspaval njegovo levo roko. Delna paraliza je trajala več dni.


Val Kilmer je moral po snemanju na psihoterapijo

Kilmer, ki se je tako zelo vživel v vlogo Jima Morrisona v filmu 'The Doors', je moral po snemanju na terapijo, da je lahko popolnoma izstopil iz lika. Oboževalci so Vala ob številnih priložnostih zamenjevali za pravega Jima Morrisona, nekateri so si Jima celo vtetovirali po njegovi podobi. "Še danes me šokira, ko vidim ljudi s tetovažo mojega obraza, ki dejansko mislijo, da je to podoba pravega Morrisona. Dogaja se pogosteje, kot bi si lahko predstavljal."


Gary Oldman se je zastrupil z nikotinom

Igralec se je zastrupil z nikotinom, potem ko je za film 'The Darkest Hour' kadil najljubše cigare Winstona Churchilla, ki ga je upodabljal. Cigare v vrednosti 18.000 eur je kadil kljub nenavajenosti na nikotin. "Winstona Churchilla ne morete imeti pred očmi brez cigare," je dejal.