Dolgotrajna odsotnost

Britanska vojska po zmedi odstranila napoved udeležbe princese Kate na junijski paradi

A.S./STA
6. 3. 2024, 11.43
Posodobljeno: 6. 3. 2024, 11.48
Deli članek:

Ob dolgotrajni odsotnosti princese Kate, ki se je zaradi operacije in okrevanja za nekaj časa umaknila iz javnega življenja, je za dodatno zmedo glede njenega stanja v torek poskrbela napoved britanske vojske, da se bo udeležila tradicionalne junijske parade. Ponoči so objavo že umaknili.

Profimedia
Kate Middleton

Pri napovedi vojske, da bo Kate 8. junija sodelovala na vajah za t. i. pozdrav zastavi, je šlo za njeno prvo uradno potrjeno javno obveznost po operaciji sredi januarja. Zaradi tega je bila objava deležna velike pozornosti medijev, a je nemudoma zavladala tudi zmeda, saj njene udeležbe v kraljevi palači niso potrdili, poročajo tuje tiskovne agencije.

O javnih nastopih tako princese kot njenega soproga, prestolonaslednika Williama, namreč javnost obvešča Kensingtonska palača, ki običajno to stori bližje datumu samega dogodka. Vojska je ponoči nato že odstranila napoved njene udeležbe. Udeležba kralja Karla III. na dejanski paradi 15. junija ostaja del napovedi, čeprav je tudi sam zaradi zdravljenja za rakom okrnil javne obveznosti.

Kate, soprogo prestolonaslednika Williama, so v javnosti nazadnje videli za božič, nato pa je januarja prestala abdominalno operacijo, ki glede na zagotovila palače ni bila povezana z rakom. Bolnišnico je zapustila 29. januarja, odtlej pa okreva doma, večinoma na domu svoje družine v Windsorju. K javnim obveznostim naj bi se vrnila šele po veliki noči.

Na družbenih omrežjih so se v zadnjem času začele širiti različne teorije zarote, povezane z njeno odsotnostjo. Ameriški medij TMZ je nato v ponedeljek objavil njeno prvo fotografijo po dolgem času, na kateri so jo ujeli na sovoznikovem sedežu blizu gradu Windsor. Namesto da bi ta fotografija pomirila različne govorice, je po poročanju medijev med nekaterimi še okrepila ugibanja in domneve.