Očitki se vrstijo

Meghan in Harry zopet v zobeh zaradi potovanja na Jamajko

S.Č.
26. 1. 2024, 09.55
Posodobljeno: 26. 1. 2024, 09.55
Deli članek:

Obisk princa Harryja in Meghan Markle na Jamajki še dodatno povečuje razkorak med njima in kraljevo družino

Profimedia
Obtužujeta kraljevo družino, da ju ni ustrezno zaščitila.

Čeprav so viri blizu kraljeve družine poudarili, da je par izrazil zaskrbljenost za zdravje članov družine, to ni zadostovalo za umiritev javnosti, ki meni, da je njun obisk premiere filma Boba Marleyja na Jamajki provokativen. Še posebej, ko se država odloča o svoji prihodnosti glede monarhije.

Kritiki opozarjajo, da bi se morala Meghan Markle in princ Harry bolj zavzeto odzvati na trenutne težave v kraljevi družini. Kralj Karel se pripravlja na operacijo prostate, Kate Middleton pa okreva po operaciji trebušne votline, kar še dodatno ustvarja občutek neprimernosti njunega obiska. Kraljevi komentator Phil Dampier je izrazil mnenje, da je njun obisk nekoliko brezčuten in da bi se v obdobju, ko se soočajo s pomembnimi zdravstvenimi vprašanji, morala bolj osredotočiti na družinske zadeve v domovini.

Obtožujeta kraljevo družino, da ju ni ustrezno zaščitila

Harry in Meghan sta se odločila zapustiti kraljevo družino zaradi občutka utesnjenosti in neprimernih komentarjev, kar sta javno povedala. Obtožujeta kraljevo družino, da ju ni ustrezno zaščitila pred medijskimi napadi in kritikami. Njuna odločitev za samostojno pot se je pojavila v ozadju razkritja o rasističnih izpadih znotraj kraljeve družine, ko so se spraševali o barvi kože njunega sina Archieja.

Trenutna situacija odpira rane iz preteklosti in še poglablja razkol med Harryjem in Meghan ter britansko kraljevo družino. Zdi se, da bo javna razprava o teh dogodkih še dolgo trajala, saj so odnosi, ki so že dolgo napeti, zdaj postali še bolj kompleksni. Ali bo ta zgodba pripomogla k reševanju nesoglasij ali pa bo le še dodala k naraščajoči napetosti, bo pokazal čas.