Groza v Montabauru

Michael v trenutkih blaznosti umoril očeta, mačeho in njenega triletnega sina

R.T.
26. 1. 2024, 09.49
Posodobljeno: 26. 1. 2024, 09.49
Deli članek:

Po trojnem umoru si je poskušal soditi sam. Strel v lastno glavo je preživel, a je možgansko mrtev.

Profimedia
Policisti so zavarovali širše območje okoli hiše, v kateri se je odvila groza.

O grozi, ki se je včeraj dopoldne odvila v mestu Montabaur v osrednji Nemčiji, smo že poročali. Po kričanju, strelih iz orožja in vsesplošni norosti nekega moškega, o čemer je policijo obvestila zaprepadena občanka, so na kraj prispeli policisti. Ti so po daljšem obdobju pregovarjanja vstopili v družinsko hišo in naleteli na grozljiv prizor. Pričakala so jih trupla dveh odraslih oseb in enega otroka. Ob njih se je nahajal okrvavljen in poškodovan moški. Policisti so domnevali, da gre za morilca, ki pa so ga zaradi hudih poškodb prepeljali v bolnišnico in ne v priporno celico. Informacije o grozljivki so bile skope, a je danes znanih že več podrobnosti.

Po poročanju nemškega tabloida Bild je pokol izvedel 37-letni Michael D., ki je s strelnim orožjem umoril 68-letnega očeta, 39-letno mačeho in njenega triletnega sina. »Glede na trenutne ugotovitve, bi se lahko motiv za zločin skrival v družinskih sporih. Storilec in žrtve so živeli v istem domu,« so pojasnili na državnem tožilstvu. Michael naj bi po zločinu poklical svojo partnerko in ji priznal, kaj je storil, ta pa naj bi poklicala policijo. Ko so prispeli, se je morilec sprva zabarikadiral v hišo, policija pa je širše območje zavarovala in se z Michaelom začela pogajati. Slednji se je po več urah pogajanj ustrelil v glavo, nakar so v hišo vdrli policisti. Iz bolnišnice, v katero so ga odpeljali, so v popoldanskih urah sporočili, da je moški živ, a možgansko mrtev.

Kriminalisti vse okoliščine, ki so privedle do trojnega umora, še preiskujejo. Zaenkrat ni dokazov, da bi bila v zločin vpletena še kakšna oseba.