Danes bi jih štel 43

Katera je bila zadnja želja Tošeta Proeskega?

S.Š.
25. 1. 2024, 13.43
Posodobljeno: 25. 1. 2024, 13.45
Deli članek:

Glasbenika Tošeta Proeskega se še danes spomnijo številni prijatelji in oboževalci. Če ne bi bilo tragične prometne nesreče, bi pevec danes praznoval 43. rojstni dan.

Facebook
Toše Proeski

Glasbenik je žal odšel prezgodaj, pri komaj 26 letih, a njegova skromnost, človečnost in glasbena zapuščina bodo v spominu njegovih oboževalcev ostali za vedno. Toše je vedno poudarjal, da je ljubezen tista, ki mora človeka ganiti, njegova skromnost pa je bila mnogim všeč in se jim je vtisnila v spomin. "Nočem, da da se mi klanjate, želim le, da ste ponosni name," je nekoč dejal.

Nauresničena želja 

Toše je s svetom sicer le redko delil podrobnosti svojega zasebnega življenja, je pa le nekaj mesecev pred smrtjo razkril, da si želi spremeniti priimek. Pravo ime pevca je bilo namreč Todor Proja.

"Ime mi je Todor Proeski. Res je, da je bil priimek mojega dedka Proja, vendar smo zaradi okolja spremenili priimek v Proeski, da ta ne bi bil v duhu makedonskega jezika. Čeprav si nameravam spremeniti priimek, saj bi to bolje vplivalo na mojo mednarodno kariero. Mislim, da je tujcem veliko lažje izgovoriti in si zapomniti Proja kot Proeski," je takrat dejal pevec.