Film Barbie

Ryan Gosling o nominacijah za oskarja: “Priznati moram, da sem razočaran"

S.Š.
24. 1. 2024, 11.19
Posodobljeno: 24. 1. 2024, 11.22
Deli članek:

Margot Robbie ni bila nominirana v kategoriji najboljše igralke za film Barbie, prav tako ne Greta Gerwig v kategoriji najboljših režiserjev za isti film. Ryan Gosling je bil medtem nominiran za vlogo Kena...

Profimedia
Ryan Gosling in Margot Robbie

Film 'Barbie' je bil včeraj nominiran za oskarja v osmih kategorijah, vključno s tisto za najboljši film. Oboževalci pa niso zadovoljni, ker Margot Robbie ni bila nominirana v kategoriji najboljše glavne igralke. Prav tako je mnoge razburilo dejstvo, da akademija v kategoriji najboljših režiserjev ni nominirala Grete Gerwig, ki je režirala film Barbie.

Akademija je s tem razburila mnoge oboževalce, ki trdijo da gre za seksizem in da si Hollywood leta 2024 tega ne bi smel privoščiti. “Sem dobro razumela? Akademija je za najboljši film nominirala Barbie. Film, ki govori o ženskah, ki jih je patriarhat potisnil na stran in jih naredil nevidne? Med nominiranci pa ni ženske, ki je film režirala??” se je glasila ena izmed bolj viralnih objav v omrežju X.

Profimedia
Prizor iz filma Barbie.

Kritike tudi s strani igralcev

Sicer pa sta si nominacije prislužila America Ferrera za stransko žensko vlogo, pa tudi Ryan Gosling za vlogo Kena, torej za moško stransko vlogo. Nominacijo je včeraj komentiral kar igralec sam: “Priznati moram, da sem razočaran, da Margot in Greta nista bili nominirani v svojih kategorijah,” je Gosling zapisal v izjavi. “Zelo sem počaščen, da sem nominiran skupaj z mojimi čudovitimi kolegi, ki so igrali v drugih odličnih filmih. In nikoli si nisem mislil, da bom to rekel, vendar sem neverjetno ponosen, da utelešam plastično lutko po imenu Ken. Ampak ni Kena brez Barbie in ni filma o Barbie brez Grete Gerwig in Margot Robbie, dveh oseb ki sta najbolj zaslužni za ta neverjeten film.”

Profimedia
Greta Gerwig, režiserka filma Barbie

Goslingovi kritiki se je pridružila tudi Ferrera, ki je za Variety povedala, da je zelo razočarana, ker Robbie in Gerwig nista bila nominirani. “S filmom smo se vpisali v zgodovino in dvignili raven za filmografijo. To brez Margot in Grete ne bi bilo mogoče,” je dejala igralka.