Preložitev sojenja

Zvezdnik božične uspešnice Sam doma v »kritičnem stanju,« a že doma

R.T.
23. 1. 2024, 11.23
Posodobljeno: 23. 1. 2024, 11.23
Deli članek:

Zaradi zdravstvenih težav so morali sojenje igralcu Devinu Ratrayju, ki se brani očitkov o družinskem nasilju, preložiti.

Profimedia
Devin Ratray

47-letni Devin Ratray, ki je v legendarnem filmu Sam doma zaslovel v vlogi »zlobnega« brata Kevina McCallisterja (Macauley Culkin), je po poročanju ameriških medijev »v kritičnem stanju« pristal v bolnišnici, a naj bi ga že odpustili domov, zdravnik pa naj bi mu odredil počitek. Podrobnosti o okoliščinah domnevne hospitalizacije so skope, tako v resnici ni povsem jasno, zakaj je pristal v bolnišnici in kaj se je zgodilo. Je pa znano, da se bo zaradi dogodka zavlekel sodni proces zoper Ratrayja, v katerem mu tožilstvo očita kaznivo dejanje družinskega nasilja. Zaradi hospitalizacije so morali namreč preložiti za ponedeljek načrtovano izbiro porote. Zdaj se bo to zgodilo šele februarja.

Tožilstvo Ratrayja obtožuje, da se je konec leta 2021 v hotelu v Oklahomi znesel nad svojo takratno partnerko. V hotelski sobi naj bi ji grozil, jo fizično napadel in jo poskušal zadušiti. Uspela se je izvleči iz njegovega primeža, nakar jo je močno udaril v obraz. Močno oslabljena in s hudimi modricami po telesu je na uspela pobegniti iz sobe, policija pa je Ratrayja aretirala.

Profimedia
Devin Ratray kot Buzz McCallister.