Umaknila se je z oči javnosti

Nekoč seks simbol, danes neprepoznavna

S.Č.
22. 1. 2024, 12.41
Posodobljeno: 22. 1. 2024, 12.49
Deli članek:

Bridget Fonda je bila kot igralka zadnjič fotografirana leta 2009 na premieri Tarantinovega filma "Neusmiljene barabe", svojo zadnjo vlogo pa je odigrala leta 2002.

Profimedia
Bridget Fonda nekoč

V 80. in 90. letih prejšnjega stoletja je Bridget Fonda osvojila srca občinstva po vsem svetu z vlogami v priljubljenih filmih, kot so Škandal, Boter 3, Advertisement Brings Death in The Way of No Return. Vendar se je igralka, ki je že od petega leta stopala po poteh svoje slavne družine, odločila umakniti iz soja žarometov pred več kot 15 leti.

Bridget Fonda, ki izhaja iz družine slavnih igralcev, je hči Petra Fonde, vnukinja legendarnega Henryja Fonde in nečakinja Jane Fonda. Po študiju metodične igre na Univerzi v New Yorku je svojo filmsko pot začela pri petih letih v očetovem filmu Goli v sedlu. Hitro je pridobila prepoznavnost in številne ključne vloge v filmski industriji.

Profimedia
Bridget Fonda danes

Njena zadnja vloga sega v leto 2002, ko je igrala v filmu The Whole Shebang. Kljub obetavnemu filmskemu uspehu se je Bridget odločila za popoln umik iz javnosti. Razlogov za to odločitev je več. Poleg želje po posvečanju družini, je imela igralka tudi prometno nesrečo leta 2003, v kateri si je poškodovala hrbet.

Bridget Fonda danes živi s svojo družino na ranču v Santa Barbari. Leta 2009 so jo zadnjič fotografirali kot igralko in znano osebnost na premieri filma Neusmiljene barabe Quentina Tarantina. Od takrat se je izognila žarometom Hollywooda in se predala življenju v zasebnosti. V intervjuju na letališču v Los Angelesu leta 2023 je zatrdila, da se ne namerava vrniti v svet zabavne industrije. Na vprašanje, ali bi premislila o sodelovanju z določenim režiserjem, je odgovorila z jasnim "ne."

Bridget Fonda je svoje življenje usmerila stran od kamer in rdečih preprog ter se osredotočila na družino. Njena odločitev za umik iz javnosti kaže na to, kako zelo ceni mir in preprostost civilnega življenja v primerjavi s svetom hollywoodske slave.