Skrito v raju

"Tolikokrat sva že igrala par, da sva že kot stara zakonca!"

N.S.
21. 1. 2024, 08.01
Posodobljeno: 21. 1. 2024, 09.15
Deli članek:

Novo televizijsko serijo Skrito v raju smo čakali lani, saj se je o njej govorilo na slovenski igralski sceni, a je ni bilo. Zdaj pa je prišla vesela novica, da nova serija na POP TV prihaja že februarja, in jo že komaj čakamo!

Pop TV
Matej Zemljič in Gaja Filač

Priljubljena igralca Gaja Filač in Matej Zemljič sta na dogovorjeni intervju sta prišla nasmejana, razigrana in tudi sama v pričakovanju začetka serije, zaupala pa sta nam nekaj sočnih zanimivosti iz zakulisja snemanja serije, ki bo pričarala brezskrbne iskrice poletne ljubezni, a le dokler se te ne začnejo prepletati s skrivnostmi iz preteklosti, ki bodo v nadaljevanju predstavljale nepremostljive ovire med liki.

Dolgo smo jo čakali, kmalu bo serija Skrito v raju na ogled na malih ekranih. Kako bi jo vidva na hitro predstavila, kaj nas čaka?

Gaja: Čakajo nas vroči poletni meseci na morju, ki dišijo po svobodi in za katere vemo, da s seboj prinašajo prav poseben čar in omogočajo, da se zgodi marsikaj, kar se sicer mogoče ne bi. A poletje ne traja za zmeraj, v neki točki stvari postanejo bolj zares, treba se je soočiti z njimi, sprejeti odgovornost in se odločiti, s katerimi stvarmi bomo odšli naprej v življenje in katere bomo pustili za sabo, da jih odnese morje. Na kratko. (smeh)
Matej: Ja, čaka nas razburljiva poletna serija, polna ljubezni, strasti, spletk, kriminala in humorja. Za piko na i pa veliko gole kože. (smeh).

V novi seriji Skrito v raju sta stopila v čevlje oz. poletne natikače glavnih junakov. Čeprav sta oba že vajena pozornosti in teže, ki jo prinaša glavna vloga, sta pripravljena na to, kaj vaju čaka ob začetku serije?
Gaja: Ne predstavljam si točno, kaj prihaja, ampak mislim, da bom zmogla in da mi ne bo hudega. Puščam se presenetiti. (smeh)
Matej: Ne pričakujem, da se bo moje življenje kaj drastično spremenilo. Mogoče bo kaj več pogledov na ulici in prijaznih ogovarjanj, to je pa tudi vse. Še vedno živimo v Sloveniji. (smeh)

Se veselita, da bosta nova, glavna ljubljenca slovenskih gledalcev in gledalk?
Gaja: V bistvu zelo. Počaščena sem, da bova z Matejem poskušala osvojiti srca gledalcev in se malo zarasti vanje.
Matej: Predvsem se veselim, da bo serija končno ugledala luč sveta. Vanjo smo vložili veliko truda, snemali smo jo kar leto in pol, zato si želim, da bi jo videlo čim več ljudi.

Pop TV
Matej Zemljič in Gaja Filač sta glavna igralca v novi seriji Skrito v raju. Z ljubezenskimi prizori nista imela težav, saj sta tokrat že tretjič skupaj igrala zaljubljenca, zato je bilo vse skupaj zelo nestresno in zelo domače.

Kako sta se ujela na snemanju? Vem, da se poznata že od prej …
Gaja: Skupaj sva šla skozi marsikaj, videla sva se v vseh možnih situacijah, v vseh možnih počutjih in čustvenih stanjih. Imela sva boljše in slabše dneve, ampak ravno zaradi vsega tega je najin odnos zrasel. Če potegnem črto - super sva se imela kot prijatelja in kot soigralca. V nekem obdobju, proti koncu snemanja, ko sva imela manj skupnih scen na snemanju, sva si priznala, da sva se začela kar malo pogrešati, čeprav sva bila ves čas skupaj v kampu, skoraj soseda. (smeh)
Matej: Odlično sva se ujela. Z Gajo je krasno delati. Je odlična soigralka, ob kateri se počutim zelo varno in vem, da z njo prizor ne bo izpadel slab. Ker sva oba zelo ambiciozna, sva se na vsak prizor temeljito pripravila. Vsak večer sva v visečih mrežah ponavljala tekst za naslednji dan, ga spreminjala, poskušala nadgraditi. Brez pretiravanja lahko rečem, da sem z njo najraje snemal.

Serijo ste snemali zadnji dve leti, kakšno je bilo to obdobje za vaju? 
Gaja:
Proces je bil celosten - naporen, izpolnjujoč, težek, kreativen … Ampak je minil zelo hitro. In pravijo, da čas teče hitro, ko se imaš dobro. Ogromno sem se presmejala. In ko smo se na koncu razšli, vsak po svoje, mi je bilo precej hudo.
Matej: V prvi vrsti naporno. Ker igrava glavni vlogi, sva imela posledično tudi največ snemalnih dni. Skoraj vsak dan sva snemala po 12 ur, po koncu snemanja pa ni sledilo druženje z ekipo in plavanje v morju, temveč učenje novih 30 strani teksta za naslednji dan. Produkcija nama je v hotelu omogočila tudi karto za fitnes, da sva ohranjala mišično maso. Kar veliko prizorov igramo samo v kopalkah, tako da je bilo treba paziti tudi na to, kaj jesti. Zelo rad sem imel jutra, ko sem si šel zobe umivat kar na plažo in občudovat sončni vzhod. Če sem snemanje začel kakšen dan malo kasneje, je bilo obvezno tudi jutranje kopanje. Po ne tako napornih dnevih, ki jih je bilo roko na srce kar malo, pa sem zelo rad supal do odprtega morja in bil hvaležen za tako carski projekt. Kljub napornemu tempu je bilo snemanje prav zaradi morja nekaj zares posebnega. Definitivno bi nama bilo veliko veliko težje, če bi snemali celotno serijo v studiu ali nekje med betonom. Morje ima svoj čar.

Pop TV
Matej Zemljič in Gaja Filač bosta od februarja zagotovo nova glavna ljubljenca slovenskih gledalcev in gledalk.

Serija se dogaja v kampu, s čimer se bodo lahko poistovetili številni Slovenci, ki so pavšalisti v kampih sosednje Istre. Sta tudi vidva že kdaj kampirala?
Gaja: V kampih sem preživela celo svoje otroštvo, tako da glede tega niti slučajno nisem bila amaterka. (smeh)
Matej: V otroštvu smo z družino veliko kampirali. Obožujem občutek skupnosti, ki se vzpostavi v kampih. Še pred nekaj leti sem redno šotoril, potem pa me je minilo, saj so kampi postali precenjeni. Cene so šle v nebo, izgubil pa se je stik z naravo, vedno več je glampinga. Malo kampov je ostalo neokrnjenih. Škoda.

V igralski zasedbi je veliko zvenečih imen, kako sta se ujela z njimi?
Matej: Slabo, sami amaterji …
Gaja: (smeh)
Matej: Hecam se! (smeh) Super je bilo snemati z Alešem Valičem, ki je res mojster igre. Od njega sem se veliko naučil. No, pa tudi ostali so bili fantastični. Aleša sem izpostavil, ker sem imel poleg Gaje največ prizorov prav z njim.
Gaja: Tako kot pri vsakem projektu - z nekaterimi bolje, z drugimi slabše. Ampak na koncu prevlada dejstvo, da sem pri tem projektu dobila nekaj zelo dragih prijateljev.

Najljubši spomin s snemanja?
Gaja: Za veliko lepih spominov sem bila prikrajšana, ker sem takoj po snemalnem dnevu hitela v svoj bungalov učit se tekst za naslednji dan. Ampak bili pa so tudi večeri, ko smo se po dolgem snemalnem dnevu skupaj z ekipo vrgli v morje. To so bili kar čudoviti trenutki.
Matej: Najlepši spomin imam na snemanje prizora v morju. Zaradi neljubega pripetljaja, ki se zgodi v seriji, se gremo »ta mladi« skopat v morje kar oblečeni. Prizor smo preko improvizacije razvili tako, da smo začeli drug drugega tunkati in špricati. Spomin na ta dogodek me še vedno navda z veliko nostalgije po tem, kako zelo lepo smo se imeli.

Najslabši spomin s snemanja?
Gaja: Neko jutro sem morala biti v maski ob 3.45. Ne vem, ali bom to kadarkoli prebolela. (smeh)
Matej: Močan glavobol in vrtoglavica po celodnevnem snemanju na direktnem soncu. Prav nobena tableta ni pomagala. Občutek se ne more primerjati niti z najmočnejšim mačkom, ki sem ga kadarkoli imel.

Pop TV
"Za veliko lepih spominov sem bila prikrajšana, ker sem takoj po snemalnem dnevu hitela v svoj bungalov učit se tekst za naslednji dan. Ampak bili pa so tudi večeri, ko smo se po dolgem snemalnem dnevu skupaj z ekipo vrgli v morje."

Glede na romantične trenutke v seriji, kako je bilo vama snemati te ljubezenske prizore?
Gaja: Uf, mislim, da sva z Matejem na to že zelo navajena, kot stara zakonca. (smeh) Tu sva tretjič igrala zaljubljenca, zato je bilo vse skupaj zelo nestresno in zelo domače.
Matej: Nisva imela težav. Verjetno zato, ker se poznava že kar precej dolgo. Tudi zunaj snemanja veliko časa preživiva skupaj. Veliko sodelujeva tudi v teatru, kjer igrava romantične prizore.

Že vesta, kje in s kom bosta gledala predvajanje prvega dela serije?
Gaja: Ne veva še, kje, ampak prvi del serije si bova ogledala tako, kot se spodobi - skupaj.
Matej: Ja, ravno na poti na intervju sva se zmenila, da bova prvi del pogledala skupaj in nazdravila s penino. (smeh)