Prenovljena kuga

Fordova mačka z novim obrazom

Artur Švarc
20. 1. 2024, 21.45
Posodobljeno: 20. 1. 2024, 21.47
Deli članek:

Ford je prenovil aktualno generacijo kuge ter ji namenil precej spremenjen obraz in osveženo notranjost.

Ford
Prenovljena Ford kuga

Aktualna tretja generacija je na evropskem trgu od leta 2019 in ima nove žaromete, ki niso več tako potegnjeni nazaj, so ožji in se dotikajo roba motornega pokrova.  Nova je tudi maska, ki prav tako sega do motornega pokrova in žarometov ter je malo ožja, logotip pa zdaj sedi sredi maske in ne več nad njo. Največja novost je LED-trak, ki nad masko povezuje oba žarometa. Spremembe na zadku so manj drastične. Zadnje luči so praktično enake, spremenjena je le grafika, malce so predelali tudi odbijač. Na zadku je največja sprememba kljuka prtljažnih vrat, ki se je skrila v zavihek nad tablico.

Prenovljena je seveda tudi notranjost z novim, 13,2-palčnim osrednjim zaslonom, ki je zamenjal prejšnjega z diagonalo 12,3 palca. Sistem poganja SYNC4. Gumbe so spustili niže na srednji konzoli in imajo nov videz, več funkcij pa so prenesli na zaslon. Zaslon merilnikov ima prav tako nov, 12,3-palčni zaslon.

Ford
Prenovljena notranjost z novim, 13,2-palčnim osrednjim zaslonom, ki je zamenjal prejšnjega z diagonalo 12,3 palca. Sistem poganja SYNC4.
Nadgrajeni so asistenčni sistemi; nova generacija tempomata samodejno zavira v ovinkih in križiščih, 360-stopinjska kamera pa pokaže pogled od zgoraj. Pogoni so hibridizirani, kot klasični štirikolesno gnani hibrid in priključni hibrid 2,5-litrskega bencinarja in elektromotorja s skupno močjo 179 kW (pred tem 165 kW). Kapaciteta baterije ostaja 14,4 kWh, kar zadošča za 69 kilometrov, je pa pospešek zdaj skoraj dve sekundi boljši, do stotice se PHEV izstreli v 7,3 sekunde. Povečali so tudi maksimalno vlečno kapaciteto, ta je zdaj kar 2100 kilogramov.

Ford
Prtljažnik.

Dodatno bo v ponudbi še oprema Active, prve nove kuge pa bomo lahko vozili v drugi polovici tega leta.