Samo sedem minut

Video: Industrijska zgradba uničena v pičlih sedmih minutah

M.G.
20. 1. 2024, 19.19
Posodobljeno: 20. 1. 2024, 19.31
Deli članek:

V mestu Bridgend v Walesu je včeraj zvečer močan požar zajel industrijski obrat, ki se je kmalu zrušil; žrtev ni bilo.

shmowen morgs @owenmorgs (Twitter.com)
Požar v skladišču v Walesu.

Požar v skladišču podjetja Owens Group na industrijskem območju mesta Bridgend v Walesu je izbruhnil včeraj zvečer. Do izbruha naj bi prišlo zaradi vnetja kuhinjskih ali straniščnih rolic papirja, je ocenil Doug Jeffrey, eden izmed zaposlenih pri Owens Group. Danes v jutranjih urah so sicer uspeli ukrotiti ognjene zublje, vendar ocenjujejo, da bo škoda na infrastrukturi velika.

Gasilci so sporočili, da se je zgradba, velika približno kot štiri nogometna igrišča, v celoti skoraj porušila v sedmih minutah po izbruhu požara. Popustila naj bi streha zgradbe, na srečo pa so vsi zaposleni še pravočasno zapustili skladišče, nihče ni utrpel poškodb.

Gasilci bodo sicer prisotni na pogorišču še danes, sosednje ceste pa bodo preventivno začasno ostale popolnoma zaprte. Požar je med drugimi povzročil tudi izpad električne energije, dostop do nekaterih trgovin in pekarne pa je še vedno omejen.


Liarne Bell, ki dela v bližnji kavarni je danes za BBC Wales povedal: "Vsi govorijo o tem in vsi smo zaradi tega nekoliko šokirani. Sinoči smo bili vsi zelo zaskrbljeni, popoln šok za vse. Mislim, zaprli so celotno posestvo, tako da sploh nismo vedeli, ali bomo lahko prišli zjutraj nazaj." "Verjetno smo imeli ljudi, ki so delali [v pogoreli stavbi] in prihajali sem vsak dan ... hvala bogu, da ni bil nihče poškodovan, to je edina tolažba."

Očividka Abby Bolter pa je za isti medij povedala, da je pred požarom slišala "velik pok". "Slišala sem kričanje ljudi in domnevala, da gre za ognjemet, potem pa sem videla ogenj, dim je moral biti več kot 60 metrov visoko," je dejala.

Neil Davies iz gasilske in reševalne službe Južnega Walesa je dejal: "Vsi reševalci na prizorišču so v težkih razmerah izjemno trdo delali, da bi požar obvladali." Gasilsko ekipo so na kraju dogodka podpirale tudi gasilske in reševalne enote iz drugih delov Walesa, pa tudi policija in ostala društva. Davies je dodal, da so s svojim delom preprečili, da bi se požar razširil na sosednja podjetja in da so rešili tudi več "predmetov visoke vrednosti".


"Naše gasilci bodo tesno sodelovali s policijo pri ugotavljanju izvora, vzroka in razvoja požara, vendar se to verjetno ne bo zgodilo do naslednjega tedna," je zaključil.

Paul Roberts @npaulroberts (www.twitter.com)
Slika danes po požaru.