Iz šest na štiri

Operirali psičko s šestimi tacami

M.G.
20. 1. 2024, 19.42
Posodobljeno: 20. 1. 2024, 19.54
Deli članek:

V Veliki Britaniji so operirali psičko s šestimi tacami, ki so jo našli zapuščeno na parkirišču in ji odstranili odvečni taci.

Small Animal Referral Hospital Langford Vets University Bristol
Psička Ariel pred operacijo.

Kokeršpanjelka po imenu Ariel se je rodila s prirojenimi napakami, zaradi česar je imela šest nog, dve vulvi in samo eno ledvico. Zapuščeno so jo našli že lani, nato pa je stekla akcija zbiranja sredstev za operacijo, kjer so hitro zbrali  več kot 15.000 funtov donacij za njeno operacijo. Medtem so že našli družino, ki skrbi zanjo.

Ariel so operirali v veterinarski bolnišnici v Somersetu. Odstranili so ji odvečni taci, operacija pa ni potekala čisto brez težav, je povedal kirurg Aaron Lutchman, ki mu je na koncu le uspelo rešiti vse štiri pasje okončine po strahu, da bi moral enega (od pravih štirih) dodatno amputirati.

"Zelo dobro ji gre, opomogla si je in je vesela psička in upamo, da bo še naprej živela čudovito malo življenje," je dejal Lutchman.
Tudi CT-slikanje ni pokazalo nobenih dodatnih nepravilnosti, tako da upajo, da bo psička dobro okrevala in živela polno življenje.