Razkrila žalostna dejstva

Nicole Kidman zaradi centimetrov izgubila kar nekaj vlog

S.Č.
18. 1. 2024, 18.09
Posodobljeno: 18. 1. 2024, 18.31
Deli članek:

Nicole Kidman, 56-letna zvezda Hollywooda, je nedavno razkrila, da je v zgodnjih fazah svoje kariere lagala o svoji višini, da bi si zagotovila avdicije.

Profimedia
Nicole Kidman in Keith Urban

Igralka Nicole Kidman, znana po vlogah v filmih, kot sta Aquamen in Severnjak, ter še mnogi drugih, je na Radio Times Podcast delila svoje izkušnje z izzivi, s katerimi se je soočala zaradi svoje izjemne višine.

"Redno so mi govorili, da sem previsoka za Hollywood. Zato sem lagala režiserjem - od dejanskih 180 centimetrov, kolikor jih imam, bi redno odvzela vsaj en centimeter," je povedala oskarjevka. Kidmanova je razkrila, da so jo zaradi njene višine pogosto zbadali in spraševali, kakšen je "zrak tam zgoraj."

Na ta "račun" je izgubila kar nekaj vlog

Občasno so se pojavili tudi komentarji o njenih visokih petah na rdeči preprogi, kjer je bila videti kot žirafa. "Kadarkoli grem na rdečo preprogo, mi pošljejo čevlje z vrtoglavo visokimi petami. In spet bom najvišja na dogodku," je dejala avstralska igralka.

Kidmanova je izrazila tudi žalost zaradi vlog, ki si jih je zelo želela, a jih je izgubila zaradi nekaj dodatnih centimetrov. Kot mlado dekle je na primer zamudila vlogo v uspešnici Annie, ker je bila višja od zgornje meje, določene za projekt.

"Prosila sem vodje kastinga, naj mi dajo vsaj priložnost za avdicijo. Sčasoma so mi dovolili, da se preizkusim v vlogi. Ampak je nisem dobila. Sploh me niso poklicali nazaj! Bila sem ponižana," je povedala Kidmanova.

Hvaležna je, da je zdrava

Kljub temu, da si včasih zaželi, da bi bila nižja, se Kidmanova zaveda, kako hvaležna je za svoje zdravje. "Seveda si včasih zaželim, da bi bila vsaj malo nižja, ampak hej, neizmerno sem hvaležna, da sem zdrava in da hodim naokrog, čeprav sem imela težave s koleni in vsemi mogočimi stvarmi, deloma zaradi moje višine," je zaključila Kidmanova.