Ed O'Neill

Igralec je skoraj postal član mafije

S.Š.
18. 1. 2024, 10.18
Posodobljeno: 18. 1. 2024, 10.23
Deli članek:

Ed O'Neill je zaigral v televizijskih serijah kot sta Družina za umret in Sodobna družina, je v novem podcastu priznal, da se je v mladih letih skoraj pridružil mafiji.

Profimedia
Ed O'Neill

O'Neill je bil pred kratkim gost v podcastu Jesseja Tylerja Fergusona, ki je v seriji Sodobna družina upodobil njegovega sina Mitchella.

77-letnik je v podcastu govoril o svoji mladosti in dejal, da je odraščal v Youngstownu v Ohiu, v srednji šoli pa je veljal za bodočega nogometnega zvezdnika. O'Neillu je kasneje celo uspelo podpisati pogodbo z ekipo ameriškega nogometa Pittsburgh Steelers.

Toda njegove sanje o služenju denarja z ameriškim nogometom so se hitro razblinile. O'Neilla so po treningu leta 1969 odpustili kot nezadostnega: "Ostal sem brez vsega in nisem imel pojma, kaj naj zdaj počnem. Edina ponudba, ki sem jo imel, je bila od mafije. In hvala bogu, da tega nisem storil."

Profimedia
Ekipa serije Sodobna družina.

»Ne, zapor ni zame«

O'Neill je nato pojasnil, da je imel prijatelje iz otroštva, ki so bili v mafiji. Eden izmed njih je nekega dne poklical O'Neilla in želel govoriti z njim: "Ime mu je bilo Jim in želel je vedeti, kako se počutim po nogometnem fiasku. In priznal sem mu, da sem popolnoma izčrpan in ne vem, kaj naj naredim."

Na kar je Jim pojasnil, da bi mu O'Neill lahko pomagal izslediti določene ljudi: "Rekel je, da gre za lahko delo in da me bo vedno zaščitil, če bo to potrebno. V njegovem imenu bi moral od ljudi terjati denar in mu tega dostaviti. Mogoče bi moral tudi ustrahovati ljudi, vendar bi za to prejel dober denar."

O'Neill je Jima prosil za čas za razmislek. Ko je prišel domov, ga je na domačem pragu čakal oče: "Videl je, da sem se družil z Jimmyjem, in rekel: 'Mislim, da ti v zaporu ne bo lahko.' Na kar sem se strinjal z njim: 'Ne, zapor ni zame'."

Ed je nato poklical Jima in prijazno odklonil njegovo ponudbo in mu dejal, da bo poskusil srečo kot igralec. No, očitno se mu je odločitev več kot obrestovala.

Profimedia
Christina Applegate in Ed O'Neill v seriji Družina za umret