Pridržan zaradi ročne ure

Schwarzeneggerja pridržali na letališču v Münchnu

S.Š.
17. 1. 2024, 20.01
Posodobljeno: 17. 1. 2024, 20.24
Deli članek:

Arnold Schwarzenegger je bil več ur pridržan na letališču v Münchnu. Razlog: luksuzna ura, ki je pritegnila pozornost carinikov.

lady
Arnold Schwarzenegger

Schwarzenegger je iz ZDA preko Nemčije potoval v Kitzbühel, kjer si bo ogledal nekaj tekem v smučanju, udeležil pa se bo tudi svetovnega podnebnega vrha.

Po poročanju "Bilda" pa je Schwarzenegger s seboj v Avstrijo prinesel tudi luksuzno uro švicarske znamke Audemars Piguet. Uro bi naj ponudil kot izdelek na dražbi na večerji pred uradnim začetkom vrha. Gre namreč za unikat, ki ga je luksuzna znamka izdelala ravno za Arnolda. Ura naj bi bila vredna okoli 20.000 evrov.

Osumljen utaje davkov

Schwarzenegger je najprej pritegnil pozornost carinikov, ki so igralca prepoznali. Ustavili so ga in ga prosili, naj odpre torbe. V eni izmed torb so opazili uro, carinike pa je pritegnila predvsem njena vrednost.

Thomas Meister, tiskovni predstavnik glavnega carinskega urada v Münchnu, je za "Bild" povedal: "Arnolda Schwarzeneggerja preiskujemo zaradi utaje davkov. Uro bi moral registrirati, ker je šlo za uvoz. To velja za vse.”

Po poročanju Bilda je igralski velikan zaslišanje sprejel dokaj mirno, a mu je čas, ki ga je izgubil zaradi carinske kontrole, že pošteno paral živce.