Podelitev emmyjev

Nov rekord: Ta serija je bila za emmyja nominirana 53-krat, osvojila ga ni niti enkrat

S.Š.
16. 1. 2024, 21.10
Deli članek:

Medtem ko so Nasledstvo, The Bear in Beef domov odnesli največ nagrad na letošnjih Emmyjih, so igralci in ekipa serije Pokličite Saula (Better Call Saul) zapustili gledališče Peacock v Los Angelesu praznih rok.

AMC
Glavni lik v seriji je upodobil Bob Odenkirk.

To ni nova izkušnja za sicer zelo hvaljeno kriminalistično dramsko serijo, ki je bila prvič predvajana leta 2015, zadnja epizoda pa je bila predvajana leta 2022. Pokličite Saula namreč drži rekord za največ izgub na Emmyjih, poroča Variety, ki jo je označil za "najbolj obrekovano serijo vseh časov".

Serija, v kateri je Bob Odenkirk igral glavno vlogo odvetnika in je predzgodba kritiško hvaljene TV-serije Kriva pota (Breaking Bad), je v svojih šestih sezonah prejela neverjetnih 53 nominacij za emmyja, a na koncu ni osvojila niti enega.

Dobitniki številnih drugih nagrad

Letos je bila zadnja sezona serije nominirana za štiri nagrade emmy, vključno z najboljšo dramsko serijo, izjemnim glavnim igralcem v dramski seriji (za katerega je bil Odenkirk nominiran šestkrat), izjemno stransko igralko v dramski seriji in izjemnim scenarijem za dramsko serijo. V vseh kategorijah razen eni je serija izgubila proti Nasledstvu.

Kljub temu, da jih je televizijska akademija zavrnila, je Pokličite Saula med predvajanjem prejela številne druge nagrade. Lani je tako prejela nagrado za najboljšo dramsko serijo in najboljšega igralca v dramski seriji na Critics Choice Awards in zlati globus.