Trenutek nepazljivosti

Zimske radosti na zaledenelem jezeru so mlajši par stale življenja

J.V.
23. 1. 2024, 11.40
Posodobljeno: 23. 1. 2024, 11.44
Deli članek:

Kriminalisti domnevajo, da sta moški in ženska tragično končala zaradi nepazljivosti; del jezera namreč ni bil dovolj zamrznjen, zato po površju ni bilo varno premikati.

screenshot/joj.sk
Tragedija na obrobju Bratislave.

V vasici Rovinka na obrobju Bratislave na Slovaškem se je v nedeljo zgodila tragična nesreča; v zaledenelem jezeru sta ugasnili dve mladi življenji, poroča slovaški TV JOJ. Pozornost domačinov je pritegnilo vozilo, parkirano ob jezeru, ob avtu par čevljev, naokoli pa ni bilo zaznati žive duše. V daljavi je bilo na zaledenelem jezeru opaziti razpoko, ki ni obetala nič dobrega. Na kraj so prispeli reševalci in policisti, v zrak je poletel dron.

Po obsežnem iskanju je skupina potapljačev iz jezera potegnila dve trupli, moškega in žensko, najverjetneje gre za par, ki se je namenil drsat. Mladenič je namreč imel obute drsalke. Kriminalisti domnevajo, da sta moški in ženska tragično končala zaradi nepazljivosti; del jezera namreč ni bil dovolj zamrznjen, zato po površju ni bilo varno premikati. Pod ledom so sicer našli še druge osebne predmete, sani in hokejsko palico.