Porušena stavba

Eksplozija izraelskih min pokopala 21 izraelskih vojakov

R.T.
23. 1. 2024, 09.45
Posodobljeno: 23. 1. 2024, 09.54
Deli članek:

Med vsakodnevnimi operacijami na območju Gaze izraelski vojaki ubijejo največ palestinskih civilistov, tudi otrok. Občasno pa tudi sami utrpijo večje število žrtev.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V Gazi je po navedbah palestinskih oblasti od brutalnega Hamasovega vdora in poboja izraelskih civilistov izraelska vojska pobila več kot 25.000 ljudi, največ žensk in otrok.

V ponedeljek je od začetka kopenske ofenzive v Gazi padlo največ izraelskih vojakov v enem dnevu – 21. Kaj se je zgodilo? Izraelski vojaki so v bližini kibuca Kissufim v osrednji Gazi nastavljali mine v stavbi, ki naj bi jo uporabljali Hamasovi borci. V tem času je priletela protitankovska raketa na bližnji izraelski tank, ki je bil v bližini stavbe. Kmalu zatem se je zrušila stavba in pod seboj pokopala 21 izraelskih vojakov. Tiskovni predstavnik izralskih obrambnih sil Daniel Hagari je potrdil, da se je stavba porušila zaradi aktivacije min. Ali je imel na aktivacijo min vpliv izstrelek, ki je zadel tank, Hagari ni omenil, saj zadevo še preiskujejo.

Od začetka kopenske ofenzive v Gazi konec oktobra je po navedbah vojske v spopadih umrlo 209 vojakov, več kot 1200 jih je bilo ranjenih, skupno pa je od začetka vojne 7. oktobra umrlo 545 vojakov.