Brutalen zločin

Peyman, ki so ga našli razkosanega v dunajskem kanalu, je skrival temačno skrivnost

R.T.
23. 1. 2024, 08.38
Posodobljeno: 23. 1. 2024, 09.50
Deli članek:

Zdaj je že znana identiteta moškega, ki so ga v zadnjem tednu po delih vlekli iz dunajskega kanala. Znano je tudi, da je bil umorjen in razkosan, a imajo kriminalisti pred sabo trd oreh, krog osumljencev bi lahko bil velik.

Facebook
Umorjeni Payman N.

Avstrijski kriminalisti nadaljujejo s preiskavo zagonetne kriminalke, ki se je začela razpletati z najdbo človeških delov v dunajskem kanalu Marchfeld. Spomnimo, preteklo soboto je v tem umetnem kanalu, ki z Donavo povezuje reko Russbach, nek ribič na trnek ujel človeško stopalo, v naslednjih dnevih pa so potapljači iz vode izvlekli še več človeških delov. Hitro je postalo jasno, da gre za moškega, ki je bil žrtev zločina. Nekdo ga je umoril, razkosal in dele njegovega trupla odvrgel v kanal. Identiteta pokojnega je že znana, in sicer gre za iranskega disidenta Peymana N., ki je prebegnil na Dunaj. Da je pogrešan, je 15. novembra lani policiji prijavila njegova odtujena soproga.

Na površje počasi curljajo nove informacije. Kot kaže, je bil Peyman, ki je s hčerko v dunajskem najemnem stanovanju živel razmeroma neopazno življenje in je dajal videz spodobnega občana, vse prej kot angelček. Po poročanju tabloida Kronenzeitung naj bi se gibal v precej sumljivih krogih. Delal je kot dostavljavec, pri čemer je po pričevanju sosedov hrano sprva dostavljal z mopedom, a je nato presedlal na majhen avtomobil. Vendarle je skrival temno skrivnost. Glede na ugotovitve kriminalistov naj bi bil dejaven v krogih, ki se ukvarjajo s trgovino z ljudmi, mafija pa seveda običajno ne pozna usmiljenja. Vse kaže, da je »izginil« že precej pred dnevom, ko je zadevo policiji prijavila njegova soproga. Nazadnje so ga namreč videli na začetku oktobra, forenzični izvedenci pa so že potrdili, da bi lahko človeški deli v mrzli vodi ležali približno tri mesece. Kriminalisti pretresajo tudi možnost, da v ozadju brutalnega umora ne stoji »tihotapska mafija,« temveč dolga in krvava roka iranske revolucionarne garde. Seveda obstaja tudi tretja možnost, da je namreč Peymana umoril kdo iz njegovega družinskega kroga oziroma kroga njegovih znancev. Kriminalisti zaenkrat ne izključujejo nobene možnosti.