Preiskava

Na Dunaju iz kanala izvlekli več delov človeškega trupla

R.T.
16. 1. 2024, 12.08
Posodobljeno: 16. 1. 2024, 14.26
Deli članek:

Policisti so z informacijami skopi, a so potrdili, da so po sobotni grozljivi najdbi nekega ribiča našli nove dele človeškega telesa.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na Dunaju so v zadnjih dnevih v kanalu Marchfeld, 18 kilometrov dolgem umetnem kanalu, ki z Donavo povezuje reko Russbach, našli več delov človeškega trupla. Prvega, spodnji del noge, je v soboto z ribiško palico iz vode izvlekel nek ribič. Najdbo je nemudoma prijavil policiji, zadevo pa so v roke vzeli kriminalisti. »Iskalna akcija se še ni zaključila,« je pojasnil tiskovni predstavnik policije Markus Dittrich, ki je potrdil, da so od sobote našli še več delov telesa. Policija je z informacijami izjemno skopa. Tako zaenkrat ni jasno, koliko človeških delov so našli in za katere dele telesa gre.

Dittrich je medtem potrdil, da gre za truplo moškega. Še vedno pa ni znano, ali gre za žrtev nesreče, zločina ali nekoga, ki je storil samomor. Po navedbah Dittricha so vse možnosti odprte, a bo več razkrila obdukcija. Preiskovalci se v ugotavljanju identitete trenutno osredotočajo na pogrešane osebe.