Več poškodovanih

Tragedija v Kruševcu: V eksploziji v tovarni umrl 18-letni fant

S.R.
16. 1. 2024, 10.51
Posodobljeno: 16. 1. 2024, 11.06
Deli članek:

V tovarni v srbskem Kruševcu je danes zjutraj odjeknila eksplozila, v kateri je življenje izgubila ena oseba. Še štiri so poškodovane.

Instagram/192_rs
Trenutek eksplozije v tovarni pirotehnike v Kruševcu.

Tragedija se je zgodila v tovarni Trayal, ki se ukvarja s proizvodnjo pnevmatik, zaščitne opreme ter pirotehničnih in eksplozivnih sredstev. Ob približno 9. uri je med delovnim procesom v objektu za proizvodnjo vžigalnih vrvic prišlo do eksplozije. Kot poročajo srbske Novosti, je po prvih informacijah življenje izgubil 18-letni delavec. Portal Nova.rs sicer poroča, da je življenje izgubil fant, star 19 let. Še štiri osebe so reševalci prepeljali v bolnišnico. Šlo naj bi za tri moške in eno žensko. Gasilci so požar, ki je izbruhnil po eksploziji, že omejili, a je posredovanje še v teku.

Kot so za srbski Blic pojasnili domačini, je bila eksplozija tako silovita, da so se zatresle okoliške hiše. »Sosedom so celo popokala okna. Bilo je strašno, nismo vedeli, kaj se dogaja. Tako močno se je treslo, kot da bi nekdo vrgel bombo,« je opisal eden od zaprepadenih meščanov.