Ribič ujel stopalo

Deli človeškega trupla pripadajo umorjenemu Dunajčanu?

R.T.
18. 1. 2024, 20.20
Posodobljeno: 18. 1. 2024, 20.20
Deli članek:

Zgodba o truplu v dunajskem kanalu, ki ga zadnji teden po kosih vlečejo iz vode, se počasi razpleta. Policisti sumijo, da gre za pogrešanega moškega z Dunaja, ki je bil kot kaže umorjen.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Poročali smo že, da je na Dunaju v kanalu Marchfeld, 18 kilometrov dolgem umetnem kanalu, ki z Donavo povezuje reko Russbach, v soboto nek ribič na trnek ujel človeško stopalo. Zadevo je prijavil policiji, ki je od takrat s pomočjo potapljačev iz vode izvlekla še druge dele človeškega trupla. Že pred dnevi so ugotovili, da gre za moškega, a identiteta pokojnega še ni bila znana. Prav tako ni bil znan vzrok smrti. Zdaj so postregli z novimi informacijami o tem zagonetnem primeru.

Kot poroča avstrijski Kurier, je bil moški kot kaže žrtev zločina, in sicer naj bi ga nekdo pretepel do smrti, ga razkosal in dele trupla odvrgel v kanal. »Prvi rezultati forenzične preiskave nas vodijo do zaključka, da je bil moški najverjetneje žrtev umora,« so danes potrdili policisti. Forenzični izvedenci so namreč na glavi in udih našli sledi »poškodb, storjenih s topim predmetom.«

Potapljači so medtem v vodi na mestu, kjer so se nahajali človeški deli, našli tudi osebne dokumente, ki pripadajo pogrešanemu moškemu z območja Dunaja. Policisti so poudarili, da je treba še potrdili, ali dokumenti dejansko pripadajo moškemu, čigar dele telesa so izvlekli iz vode. To bodo storili z analizo DNK. Medtem še vedno ni znano, kako dolgo se je truplo nahajalo v kanalu.