Pestro na Aktualu

Se ženske in moški razlikujemo?

A.S.
23. 1. 2024, 16.45
Posodobljeno: 23. 1. 2024, 17.07
Deli članek:

Martina Švab in Matic Herceg sta danes raziskovala, če se moški in ženske razlikujemo.

Matjaž Korošec
Toni Mrvič, Martina Švab in Matic Herceg

Martina Švab in Matic Herceg sta na Aktualu s pomočjo osebnega in partnerskega svetovalca Tonija Mrviča, soavtorja knjige Iskreno o moških, raziskovala, koliko se v resnici razlikujemo moški in ženske. Toni jima je pojasnil, da se razlikujemo, tako po zunanjosti kot po notranjosti. Moške je vzgoja naučila, da ne smejo kazati čustev, razen jeze, ženske pa ravno nasprotno. Ženske lahko kažejo vso paleto čustev, razen jeze.

Matic je bil nad gostom čisto navdušen, tudi Martina je večkrat povedala, kako ji je Toni všeč. Martina je Tonija zavzeto zasliševala, očitno ima več izkušenj z moškimi kot Matic z ženskami, ali pa manj, glede na števila vprašanja. Matic pa je bolj molčal in se učil. Toni je povedal, da moški potrebujejo več časa, da predelajo svoja čustva, kot ženske. In ko ženske zahtevajo odgovor od njih prehitro, moški enostavno zmrznejo. Skupaj so prišli do ugotovitve, da se moški najbolj boji izgube dostojanstva, prav tako ne marajo nespoštovanja. Takrat se samo zaprejo vase.

Martina je še malo povrtala, kako bolje razumeti moške. »Čustvovanje moškega je drugačno kot čustvovanje ženske, zato ne morejo čutiti ali razumeti drug drugega, kot prijateljica prijateljico,« je pojasnil Toni.

Martina je za piko na i izjavila, da se bo pri Toniju naročila na zasebne svetovalne urice, da bo bolje razumela svojega moža in svoje sodelavce.