Korpulentni rokometaš

Foto: Obilni rokometaš je pridobil še nekaj kilogramov

M.G.
23. 1. 2024, 16.40
Posodobljeno: 23. 1. 2024, 16.45
Deli članek:

Gauthier Mvumbi, rokometaš Demokratične republike Kongo, je bil nekakšna senzacija svetovnega rokometnega prvenstva leta 2021, pa ne zaradi svojih iger, temveč zaradi svoje postave. Sedaj je še obilnejši, a ga to očitno nič ne ovira.

Gauthier Mvumbi (Instagram)
Gauthier Mvumbi v akciji na afriskem prvenstvu v rokometu,kjer se je s svojo reprezentanco prebil v četrtfinale.

Če ste spremljali svetovno rokometno prvenstvo leta 2021, ki ga je gostil Egipt, se verjetno spominjate precej obilnega pivota reprezentance Demokratične republike Kongo. To je bil takrat 26-letni Gauthier Mvumbi, ki je bil glavni zvezdnik ekipe, najbrž deloma tudi zaradi svojega videza. Takrat je na prvenstvu dosegel 8 golov in bil imenovan za najkoristnejšega igralca svoje ekipe. Njegovo igro na "liniji" so opisali kot "skoraj neustavljivo". V valu takratnega navdušenja je kasneje dal 30 intervjujev za časnike po vsem svetu, njegov Instagram profil pa je v dveh tednih tekmovanja iz 225 naročnikov zrasel na osupljivih 27.000.

Mvumbi, ki je takrat dobil tudi kar nekaj posrečenih vzdevkov, med drugimi so ga zaradi podobnosti s slovitim košarkarjem Shaquillom O'Nealom, imenovali tudi "Shaq rokometa". Imenovali so ga tudi kolos iz Konga in pa "El Gigante" (Velikan). Handball Planet pa ga je leta 2021 označil za "najpriljubljenejšega rokometaša na svetu."

Verjetno pa se sprašujete, zakaj sedaj pogrevamo te stare novice? Zaradi tega, ker je Mvumbi zopet v ospredju dogajanja, tokrat blesti na afriškem prvenstvu v rokometu, kjer se je s svojo ekipo prebil v četrtfinale. In ne samo to, iz slik in posnetkov je očitno, da je Mvumbi svojo že tako obilno postavo, še precej okrepil. A glede na to, da s svojo ekipo igra dobro in je še vedno eden izmed najboljših igralcev, lahko rečemo le, da je s tem le izpopolnil svoje orožje. Nekateri pravijo, da je njegova teža že močno presegla 130 kilogramov.


Sam zase je povedal, da je njegova prednost pri rokometu ravno njegova postava in učinkovitost pri strelih na gol. Poudarja tudi svojo neverjetno moč in hitrost na krajših razdaljah.